Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu

 

Mikoza noktiju – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Mikoza noktiju - uzrok, simptomi, liječenje

Mikoza noktiju – uzrok

Gljivice na noktima ili kako se još naziva ii mikoza noktiju su česta pojava koja je veoma teška za liječiti, a infekcija počinje kao bijela ili žuta mrlja ispod vrha nokta. Što se dublje gljivica uvuče pod nokat, to ona može uzrokovati zadebljanje, diskoloraciju i čak pucanje noktiju. Zbog toga je gljivica ne samo bolan problem već ujedno i estetski neprivlačan problem. Mikoza noktiju se najčešće javlja kod starijih osoba, često kod muškaraca te i kod osoba koje imaju slabu cirkulaciju te se gljivice pretežito javljaju na nogama nego na rukama. Također, osobe koje se aktivno bave sportom i provode podosta vremena na javnim okupnim mjestima poput bazena ili teretane imaju više šanse da zadobiju gljivice. Mikoza nokti je česta pojava i može brzo otići kao i brzo se vratiti, zbog čega je bitno prepoznati na vrijeme i krenuti s liječenjem, ali isto tako raditi i preventivne stvari i usvojiti neke bitne higijenske navike kako se ne bi opet pojavilo.

Mikoza noktiju – simptomi

Mikoza noktiju se može veoma lako prepoznati po njegovim karakterističnim simptomima. Prvi znak po kojemu možete prepoznati početak gljivične infekcije odnosno pojave mikoza noktiju su vam malene bijele ili žute mrlje koje se pojave ispod noktiju. U takvim situacijama morate brzo reagirati i posjetiti svojeg doktora kako biste što prije krenuli s tretiranjem gljivica na noktima. To je izrazito neugodna pojava, i ne samo što je to estetski gledano ne baš privlačno, ujedno gljivice na noktima mogu uzrokovati i ozbiljnije probleme poput stvaranja pošzrćkoća kod hodanja. Također, mikoza može uzrokovati i širenje gljivica na okolnu kožu pa i na pete te tada problem može postati teži za liječenje. Stoga, kada primijetite prve znakove koji mogu ukazivati na mikozu odnosno na gljivičnu noktiju, morate što prije posjetiti svojeg doktora. U nastavku ćemo vam reći o tome kako možete spriječiti ovu pojavu te kako se mogu gljivice na nogama liječiti i od doma.

Mikoza noktiju – liječenje

Mikoza noktiju možete lako spriječiti na način da često perete svoja stopala i da redovito mijenjate čarape, i a perete čarape nakon svakog nošenja te da i obuću dobro provjetravate, te da ne dijelite niti obuću, ni čarape ni ručnike s drugima, da hodate što više bosi, da nosite obuću i čarape od prozračnih materijala, i da na javnim mjestima poput bazena nosite sandale ili nešto slično. Što se tiče liječenja mikoza noktiju, postoji nekoliko varijanti kako ih se možete uspješno riješiti. Ulje čajevca je jedno od odličnih načina kako se možete ih riješiti, samo utrljajte ulje na zahvaćeno područje io ostavite da djeluje 10 minuta te zatim s četkicom za zube nježno trljajte nokat. Tako možete po par puta na dan napravit sve dok ne nestanu gljivice. Isto tako možete koristiti ulje od lavande, ulje divljeg origana, ulje naranče, sodu bikarbonu, alkoholni ocat, jabučni ocat, te češnjak ili pak Listerine.

Tagovi:

Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu