Lotus namaz gdje kupiti

Lotus namaz gdje kupiti

Lotus namaz kao alternativa čokoladnim namazima

Domovina ovog ukusnog namaza je Belgija, dugo je bio obiteljski recept u kojem se uživalo samo za obiteljskim stolom, a onda se majka te obitelji prijavila u poduzetnički tv show sa svojim posebnim namazom i pobijedila, sve ostalo je povijest. Lotus namaz kao alternativa čokoladnim namazima koji se raširio po cijelom svijetu. Kod nas ga prodaju svi prehrambeni trgovački lanci ili ga možete naručiti i online putem, prodaju ga mnoge web trgovine jer je poznat i omiljen u cijelom svijetu.

Lotus namaz je napravljen od karamela i hrskavih komadića keksa, bez ikakvih umjetnih dodataka arome i bojila. Ljudi ga mažu na kruh, palačinke ili na gotove kekse, a istoimene keksiće umaču u kavu, mlijeko ili čaj. Povijest ovog namaza osim već spomenute poduzetne Belgijanke spominje i jednog pekara koji 1932 godine napravio mali karamelizirani kolačić od potpuno prirodnih sastojaka i nazvao ga lotus, prema cvijetu koji je simbol čistoće, jer ni u njegovom kolačiću nije bilo ničeg neprirodnog niti umjetnog.

Lotus namaz kao alternativa maslacu od kikirikija

Ako želite namaz koji vole djeca i odrasli, namaz koji možete ponuditi vegetarijancima, veganima, prijateljima i gostima koji iz vjerskih razloga jedu samo dopuštenu hranu, svima bez iznimke, kupite namaz lotus, jer lotus namaz kao alternativa maslacu od kikirikija zadovoljava sve te uvjete i svi ga vole. Neki ga i dalje koriste samo kao slastan namaz na kruhu ili keksima, a neki ga koriste i u pripremi raznih slastica kao slasnu zamjenu za čokoladu i džemove.

Lotus namaz je potpuno prirodni proizvod, njegov sastav je 58 % karamel kolačića koji sadrže pšenično brašno, šećer, biljna ulja, palmino ulje iz održivog razvoja ili ulje od repice, sve natopljeno (kandirano) sirupom od smeđeg šećera (takozvani bombonski sirup za kandiranje), sredstvo za dizanje je soda bikarbona (natrij bikarbonat), sojino brašno, sol, cimet, emulgator (sojin lecitin), sve blago zakiseljeno limunskom kiselinom. Ovaj namaz prodaju i sve trgovine zdrave hrane jer je potpuno prirodnog sastava bez ikakvih umjetnih aroma, sladila i boja.

Lotus namaz je zdrav, uravnotežen i prirodan proizvod

Zbog udjela brašna i sojinog brašna oprezne moraju biti samo osobe koje su na bezglutenskoj dijeti, svima ostalima je ovaj namaz najbolja zamjena za čokoloadne namaze ili maslac od kikirikija, čak je i kalorijski nešto lakši od njih, zato ga vole i vegani i vegetarijanci. Lotus namaz je zdrav, uravnotežen i prirodan proizvod koji se doslovno prodaje u cijelom svijetu, jedino na što trebate paziti na oznaku "najbolje upotrijebiti do: to jest na naznačeni datum.

Lotus namaz ima nutritivne vrijednosti određene na 100 grama: energetska vrijednost je 572 kilokalorija ili 2 435 kilojula, sadrži 58,8 grama masti, od čega 7,6 zasićenih masnih kiselina, 0,8 grama vlakana, 57 grama ugljikohidrata od čega šećera 36,8 grama, proteina 2,9 grama, soli 0,54 grama i sadrži i natrij karbonate E500 i limunsku kiselinu. Svaka web trgovina uz ponuđeni proizvod navodi i njegov sastav, energetsku vrijednost, obavezan rok trajanja, odnosno naputak do kada ga trebate potrošiti.


Tagovi: