Losioni za rast kose

hairflex

Hairflex - za gustu i čvrstu kosu

Recite STOP gubitku kose
  • Vratite mekoću kose
  • Sprječava ćelavost
  • Potpomaže rast kose
  • Obnavlja volumen kose
  • Kosi vraća prirodni sjaj i snagu
Losioni za rast kose

Što su losioni za rast kose?

Duga, lijepa i njegovana kosa želja je mnogih žena, ali i muškaraca. Često vidimo reklame za proizvode za kosu koji obećavaju rast i volumen, no potrebno je naglasiti kako nisu svi proizvodi za isti tip kose. Što ovo znači? Kao što postoje razni tipovi kože, postoje razni tipovi kose. Proizvode za njegu kose trebali bi uvijek birati prema našem tipu kose i prema željenom učinku određenog proizvoda. Osim šampona i regeneratora, losioni, ulja i ampule su također postali popularni proizvodi u njezi kose.

Što su losioni za rast kose? Sam naziv govori da je riječ o losionu koji se koristi kako bi se potaknuo rast kose. Ova vrsta proizvoda za njegu kose namijenjena je slabom i tankom tipu kose koji često odaje dojam nezdrave kose. Da li losioni za rast kose zaista djeluju? Ukoliko se pravilno koristi, odgovor je da. Namjena ovakvih proizvoda je potaknuti prirodni rast dlaka kako bi se postigao željeni volumen i duljina. Proizvod je potrebno koristiti dok se ne ostvare željena očekivanja.

Kako se koriste losioni za rast kose?

Losioni za rast kose često su bazirani na kombinaciji prirodnih sastojaka i dobiveni su prirodnim postupkom. Ovakvi losioni će obnoviti oštećene korijene kose, prodrijeti u vlas kose i ojačati ju, potaknuti stvaranje novih kolagenih vlakana na mjestu gdje se nadzire ćelvost. Losioni za rast kose često sadržavaju ekstrakte određenih biljaka koje dokazano djeluju na rast kose: Kopriva, ružmarin, kadulja, orah i ostale biljke. Kada se spoji djelovanje ovakvih sastojaka, dobivamo obnovljeno vlasište koje pokazuje izrast mlade kose.

Potrebno je napomenuti kako ovi losioni obnavljaju i oštećenu kosu, što znači da ćete ujedno dobiti volumen i rast kose. Poželjno je da izbjegavate losione za rast kose koji sadrže sintetske dodatke, konzervanse, boje i mirise. Sve ovo može dodatno oštetiti vaše vlasište, što može rezultirati kontra efektom. Pri kupnji losiona dobro obratite pažnju na njegovo djelovanje. Dobar losion za poticanje rasta kose treba obnoviti postojeću kosu od korijena, prodrijeti u vlasi i ojačati rijetku kosu i pružiti rast mlade kose.

Koliko dugo se koriste losioni za rast kose?

Vrijeme prvih vidljivih rezultata ovisiti će od samog proizvođača losiona. Kod većine losiona prvi znaci su vidljivi već nakon mjesec dana korištenja (prve nove vlasi rastu na tjemenu). Losioni za rast kose nanose se većinom na suho vlasište, do dva puta dnevno. Losion je potrebno nježno umasirati u vlasište uz pomoć jagodica na prstima. Ne ispire se, već se miče uz pranje kose i opet nanosi nakon sušenja kose. Kako zapravo losioni za rast kose djeluju na rast?

Upijanjem u vlasište potiču bolju cirkulaciju vlasišta, što će aktivirati rast kose. Da li se oni mogu koristiti uz ostale preparate za rast kose? Poželjno je da provjerite upute proizvođača. Njega kose se svakako sastoji od više stavki, no ne preporučuje se korištenje više proizvoda za rast kose odjednom. Gdje se mogu kupiti losioni koji će potaknuti rast kose? Prirodne losione za rast kose možete potražiti u biljnim ljekarnama kao i drogerijama.


Tagovi:

hairflex

Hairflex - za gustu i čvrstu kosu

Recite STOP gubitku kose
  • Vratite mekoću kose
  • Sprječava ćelavost
  • Potpomaže rast kose
  • Obnavlja volumen kose
  • Kosi vraća prirodni sjaj i snagu