Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte

 

Lomljivi nokti – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Lomljivi nokti - uzrok i liječenje

Lomljivi nokti su su uvijek jasan indikator vlage

Bilo da se listaju, krhaju i otkidaju kao komadići ili po dužini cijepaju, lomljivi nokti su uvijek jasan indikator vlage. Suhi nokti s premalo vlage su obično tvrdi, krti i lomljivi zbog nedostatne njege, izlaganju agresivnim kemikalijama, prečestog lakiranja i korištenja odstranjivača laka koji također isušuje nokte. Meke nokte koji se cijepaju imaju osobe koje imaju ruke stalno u vodi bez zaštitnih rukavica i bez adekvatne zaštite hranjivim kremama i uljima.

Lomljivi nokti koji se listaju su obično znak starenja, zbog čega se nokti stanjuju i listaju, ali mogu biti i posljedica nekih bolesti, pa i dugotrajnog uzimanja nekih lijekova. Gljivične infekcije na noktima donose i krtost i lomljivost, ali i druge deformacije kao što su pupčasto podizanje nokta, kombinirana infekcija od gljivica, bakterija, vlage, grinja i nečistoća stvara upalu nokta zbog koje se nokti dižu, ispod njih curi gnoj i limfa, pa može doći čak i do komplikacija i do otpadanja nokta.

Lomljivi nokti upozoravaju na nedostatak vitamina i minerala

Ponekada su krti nokti samo posljedica neke već postojeće bolesti kao dijabetes, bolesti štitnjače, raynaudovog sindroma, a ponekada kod zdrave osobe pokazuju da se u organizmu nešto zbiva. Lomljivi nokti upozoravaju na nedostatak vitamina i minerala u tijelu, kao što su željezo, cink, kalcij, a multivitamini uz pojačan dodatak vitamina B7 mogu pomoći. U tom slučaju koristite rukavice za kućanske poslove, pazite na higijenu i obavezno nanosite hranjivu kremu više puta na dan.

Lomljivi nokti traže redovitu i strpljivu njegu u svakoj dobi, a dok ne očvrsnu režite ih kratko, jer dugi nokti češće pucaju i lome se, a pod duge nokte se lakše zavlače i prljavština, bakterije i gljivice. Ne grizite nokte nikada, a kožicu oko nokta nemojte rezati nego je nježno potisnite metalnom špatulicom sa nokta pazeći da ne oštetite nokat. Na tržištu su učvršćivači za nokte koji se koriste kao podloga za lak i koji mogu smanjiti cijepanje nokta.

Zanoktice i lomljivi nokti su povezani

Jedna neugodna i često puta i vrlo bolna pojava je upala korijena nokta zbog koje kožica oko nokta puca, upali se, curi i boli. Takve infekcije su u narodu poznate kao zanoktice i zbilja se mogu zakomplicirati, a zanoktice i lomljivi nokti su povezani. Nemojte sami rezati zanoktice, javite se svom liječniku, a ako ih imate često, možda bi pomoglo ako napravite alergijske testove i svakako izbjegavajte dugi dodir s vodom i deterdžentima bez rukavica.

Loša, nezdrava i jednolična prehrana također utječu na zdravlje i kvalitetu vaših noktiju. Vitamine B (biotin) nemojte uzimati na svoju ruku, naročito ako ste trudni. Lomljivi nokti u trudnoći mogu biti pravi problem zbog hormonalnih zbivanja u tijelu trudnice, a u narodu se čak vjeruje da je stradanje zubi i noktiju u trudnoći normalna pojava. Naime, vjeruje se da majčino tijelo prvo opskrbi fetus svim hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima, da bi se novi život pravilno razvijao, a za nju što ostane.

Tagovi:

Zenidol - protiv gljivica, svraba i pukotina na stopalu

Brzo upija i ne ostavlja tragova na krevetu i odjeći

  • Liječi gljivice stopala i nokta
  • Ublažava svrbež i ljuštenje
  • Eliminira znojenje i neugodan miris
  • Liječi pukotine na petama
  • Jača vaše nokte