motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Ljuštenje kože na prstima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ljuštenje kože na prstima - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje kože na prstima – uzrok

Kao što se kaže, na koži se sve vidi, od toga kakvo je vaše generalno zdravstveno stanje sve do toga kakve su vaše životne navike i koliko pažnje pridajete svojoj koži. Ljuštenje kože na prstima je veoma neugodna pojava koja može zahvatiti sve kategorije ljudi, od mladih pa sve do starijih. Najčešće uzrok ljuštenja kože može biti zbog neke prolazne stvari no može biti neki ozbiljniji uzročnik. Stoga je veoma bitno da obratite pažnju i otkrijete koji je točan uzročnik kako biste što prije se mogli riješiti ovog problema. Ljuštenje kože na prstima može biti nizom raznih čimbenika biti uzrokovano. Pošto su na ruke najviše izložene one mogu se početi ljuštiti zbog previše pranja ruku, nekorištenjem zaštitnih rukavica tokom rada ili pranja posuđa, zbog ekstremnih klimatskih uvjeta kao što je velika hladnoća, zbog manjka njege ruke ili zbog genetike. Također, uzroci mogu biti medicinske pozadine. Medicinska stanja gdje je jedan od simptoma vam ljuštenje kože su vam obični ili kontaktni dermatitis te psorijaza.

Ljuštenje kože na prstima – simptomi

Ljuštenje kože na prstima najčešće bude uzrokovano zbog ranije navedenih bezazlenih faktora te u većini slučajeva se ne morate brinuti jer se može vaše stanje veoma lako riješiti. Simptomi koji se pojavljuju kod ovog stanja, osim ljuštenje kože, može biti popraćeno s laganim crvenilom kože, guljenje kože na jagodicama ruke i pucanje kože na rukama. Kad imate ove navedene simptome, to znači da je uzrok ljuštenja kože bezazleni uzročnik kao što je hladnoća, radni uvjeti, često pranje ruku i manjak njege kože. No, ukoliko uz ljuštenje kože na prstima vam se pojavljuju simptomi poput pucanja kože do krvi, natečenost, crvenilo, suhoća, svrab i osjećaj peckanja, on znači da imate dermatitis ili psorijazu, te u takvim situacijama se preporučujemo da otiđete do svojeg doktora kako bi vam napravio točnu dijagnozu i preporučio vam najbolji način tretiranja vašeg stanja. No, u većini slučajeva se ljuštenje kože pojavljuje zbog nekih manjih, bezazlenih razloga.

Ljuštenje kože na prstima – liječenje

Ljuštenje kože na prstima se može na razne načine tretirati, no ujedno se može spriječiti ako se radi o bezazlenom uzročniku. Bitno je da uvijek njegujete svoju kožu, posebice dok ste mladi kako biste izbjegli posljedice u svojoj starosti. Kada kupujete kremu ili losione za njegu ruku i tijela, uvijek pokušajte uzimati ono što sadrži prirodne sastojke u sebi. Možete koristiti i posve prirodno ovlaživače za kožu kso što su vam kokosovo ulje, maslinovo ulje, ricinusovo ulje ili shea maslac. Kada nanosite kremu na ruke, uvijek prvo stavite na čistu kožu, potom nježni umasirajte kremu u kožu dok se posve ne upije. Kada osjećate da vam je koža i dalje suha, ponovite samo proces. Ako ne znate koju kremu kupiti, možete slobodno zatražiti mišljenje od farmaceuta u ljekarni. Za slučaj da imate dermatitis ili psorijazu koja vam uzrokuje ljuštenje kože na prstima, doktor će vam preporučiti najbolju kremu s kojima možete smanjiti simptome. Za prevenciju pucanja kože je bitno da se ne tuširati niti da perete ruke u vrućoj vodi, već pokušajte ih prati u mlakoj vodi. Također, nakon svakog pranja ruku odmah nanesite kremu. Nosite zaštitne rukavice lada god radite nešto s rukama tipa kada se nabite građevinskim poslom ili kada perete suđe. Po zimi uvijek nosite rukavice. I kada sušite ruke uvijek koristite ručnik.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente