Ljubomoran je a nismo u vezi

Ljubav i veze

Ljubomoran je a nismo u vezi

Ljubomoran je a nismo u vezi, zašto se pojavljuje ljubomora?

Ljubomora je osjećaj koji danas možemo opisati na dva načina. Možemo ju shvatiti kao osjećaj da je nekome stalo do nas i da nas na jedan način žele zaštititi i imati samo za sebe. Drugi i najčešći način kako mnogi gledaju ljubomoru je da je ona toksična emocija koja u sebi nosi dozu posesivnosti i nesigurnosti sa strane osobe koja ju gaji. Točnije, ljubomoru zapravo možemo opisati kao pomiješane emocije, nekome je stalo do vas ali ne na najljepši način.

Ljubomoran je a nismo u vezi, ovakvi odnosi mogu biti dosta komplicirani i ponekad dvosjekli mač. Zašto? Ljubomora je prisutna u svakom odnosu, nebitno da li je taj odnos prijateljski, obiteljski, veza ili brak. U jednu ruku ovo vam može biti pokazivatelj da je osobi stalo do toga da vas ne izgubi, no s druge blaga posesivnost koju ljubomora često donosi i nije pozitivna emocija.

Ljubomoran je a nismo u vezi sa sobom svakako donosi miješane emocije. Što napraviti? Ako ne želite sjesti i otvoreno razgovarati o prisustvu ljubomore, tada je najbolje da se na neko vrijeme maknete od te osobe. Veoma je važno unaprijed si odrediti plan i program kako riješiti navedeni problem kako vas ljubomorna osoba ne bi povukla dublje u svoje igrice.

Ljubomoran je a nismo u vezi, kako prepoznati ljubomoru u osobi?

Zašto je bitno pozabaviti se temom kako prepoznati ljubomoru? Zavist je također jedan od onih osjećaja koji se povezuje sa ljubomorom, no zapravo se radi o dva različita osjećaja. Zavist često maskira ljubomoru, to se najbolje može vidjeti u primjerima kada osoba želi umanjiti nečiju vrijednost svojom prisutnošću kako bi porasla u očima nekog drugog. Ljubomora je u ovom slučaju pokretač zavisti.

Ljubomoran je a nismo u vezi se često odnosi na zaljubljenog prijatelja ili poznanika, razlog ljubomore se može pojaviti iz brojnih razloga. Jedan od najčešćih razloga je svakako neosvojivost sa strane cure ili sama činjenica da je ona zauzeta. Muškarci se vole nadmetati kada je u pitanju određena cura ili žena, ali ne shvaćaju da ponekad i pretjeruju. Nezainteresiranost nije znak neosvojivosti, dapače ono je znak da osoba želi biti na miru.

Određene cure u vezi će možda pasti na “osvajanje” drugog muškarca, ali to opet daje do znanja kakva je ta cura zapravo osoba. Ljubomoran je a nismo u vezi je način muškarca da postigne pažnju kod cure s raznim ispadima i igricama. To svakako nije znak ljubavi, prije je znak njegove ravnodušnosti i nemogućnosti da se bori za ljubav na pravi način.

Ljubomoran je a nismo u vezi, kako razjasniti stvari s ljubomornom osobom?

Ljubomoran prijatelj svakako nije dobar prijatelj, on na jedan način želi sabotirati vašu sreću i na neki način imati vas za sebe. Kako razjasniti neke stvari s takvom osobom? Razgovorom. Sjednite na neko mirno mjesto i odvojite vremena za razgovor, otvoreno ga pitajte čemu ste zaslužili takvo ponašanje? Mnoge osobe će biti ljubomorne samo zato što im se to dopušta, točnije bit će ljubomorne do onoga trenutka dok ih ne stavite pred zid njihovog ponašanja.

Ljubomoran je a nismo u vezi može vrlo jednostavno prestati. Kako? Ultimatumom. Jednostavno recite da ili će prestati ljubomora ili prijateljstvo. Ponekad su potrebne akcije kako bi se postigle reakcije, i ovo je svakako takav slučaj. Ako se osoba krene izvlačiti i sažalijevati sama nad sobom ovo je također znak da osoba nije psihički stabilna, točnije da traži svoju sigurnost u drugim ljudima.

Isprika i obrazloženje čemu takvo ponašanje je jedina stvar koju bi trebali prihvatiti kako bi nastavili prijateljstvo. Ljubomoran je a nismo u vezi će tražiti od vas da se okanite odnosa ukoliko on postaje toksičan za vas i vaše okruženje. Zapamtite da ljubomora koja nema pokrića i koja je bez povoda nije ljubav već toksična emocija.

Tagovi: