Liposukcijska dijeta – plan prehrane, jelovnik i iskustva

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan
Liposukcijska dijeta - plan prehrane, jelovnik i iskustva

Što je liposukcijska dijeta i koje su njene osnovne karakteristike?

Liposukcijska dijeta nam dolazi od autora i nutricionista Kenana Mandra iz susjedne Bosne i Hercegovine. Sama ideja dijete je da se ona temelji na konzumiranju prirodnih masti i na eliminaciji viška ugljikohidrata iz dnevne prehrane. U navedenoj dijeti se tako preporučuje izbjegavanje polugotovih, pakiranih te rafiniranih proizvoda. Dok liposukcijska dijeta traje poželjno je unositi suplemente aminokiselina koji za zadaću imaju potaknuti razgradnju masti u našem tijelu.

Navedena dijeta se temelji na unosu proteina i masti umjesto šećera, dok se aminokiseline unose kao dodatni suplement. Ovakvim planom prehrane dobivamo razgradnju masti u tijelu, što znači da naš metabolizam krene koristiti svoje zalihe kako bi dobio izvor energije. Jedan od glavnih ciljeva liposukcijske dijete je da se normalizira hormonski disbalans do kojega najviše dolazi radi prekomjerne konzumacije gotovih proizvoda, osobito šećera u obliku slatkiša. Navedena dijeta se provodi u raznim programima koji imaju različit period trajanja, može trajati 10,14,21, ili 30 dana.

U prosjeku se u navedenoj dijeti izgubi 6 do 10 kilograma u samo 10 dana. Za vrijeme dijete bitno je konzumirati svakodnevno 2 litre vode. Koje su osnovne karakteristike liposukcijske dijete? Ovo nije stroga dijeta, dijeta se ne bazira na izgladnjelosti, smanjuje se unos ugljikohidrata, prvi rezultati su već vidljivi nakon 24 sata, nema yo-yo efekta kao kod ostalih dijeta, mršavljenje je garantirano.

Liposukcijska dijeta plan prehrane

Bitno je naglasiti da se jelovnik za liposukcijsku dijetu sastavlja za svaku osobu posebno. Preporuka prije početka provođenja dijete je da se savjetujete s liječnikom, a profesionalni plan prehrane je najbolje zatražiti kod profesionalnog nutricionista. Liposukcijska dijeta ima svoj plan i program koji može varirati od osobe do osobe, točnije određene osobe neke namirnice ne žele ili ne mogu jesti. Donosimo vam jedan od prijedloga kako može izgledati plan liposukcijske dijete za 7 dana.

1. DAN Za doručak: Omlet sa sirom i smoothie od voća, za ručak: Pileći odrezak i salata po izboru kao prilog, za večeru: Riba te salata po izboru. 2. DAN Za doručak: Salata od tunjevine te voće po izboru, za ručak: Rižoto od piletine i salata po izboru kao prilog, za večeru: Pureći batak te salata od tikvica. 3. DAN Za doručak: Pileća salata i voćka po izboru, za ručak: Odrezak lososa i salata po izboru kao prilog, za večeru: Biftek i salata po izboru kao prilog. 4. DAN Za doručak: Omlet sa sirom i smoothie od voća, za ručak: Pileće pljeskavice i salata po izboru kao prilog, za večeru: Rižoto sa morskim plodovima i salata po izboru kao prilog.

5. DAN Za doručak: Salata od tunjevine te voće po izboru, za ručak: Rižoto od piletine i salata po izboru kao prilog za večeru: Riba te salata po izboru. 6. DAN za doručak: Pileća salata i voćka po izboru, za ručak: Pileći odrezak i salata po izboru kao prilog. 7. DAN Za doručak: Omlet sa sirom i smoothie od voća, za ručak: Pileće pljeskavice i salata po izboru kao prilog. Za večeru: Biftek i salata po izboru kao prilog. Liposukcijska dijeta je danas jedna od najuspješnijih dijeta na našim prostorima, primjer možete vidjeti kod raznih slavnih osoba.

Liposukcijska dijeta mišljenje stručnjaka i iskustva

Liposukcijska dijeta je posebna po tome što ne brani brdo namirnica kao većina današnjih dijeta. U popisu zabranjenih namirnica pronaći ćete samo: Mesne prerađevine, mliječne proizvode s velikim udjelom mliječne masti, voćne prerađevine, žitarice i pekarske proizvode, zaslađena pića i alkohol, slastice. Mišljenje stručnjaka u svijetu nutricionizma je naravno podijeljeno.

Oni koji odobravaju navedenu dijetu kažu kako ona nema negativnih posljedica na naš organizam i zdravlje, dok oni koji ju ne odobravaju tvrde kako ona može itekako biti opasna po naše zdravlje. Ono kod čega se stručnjaci slažu je kako je nedostatak kod liposukcijske dijete činjenica da ona ima smanjen unos vlakana u organizam, a upravo su vlakna bitna za našu probavu. Također, dijeta ne zadovoljava dnevne količine za unosom vitamina i minerala. Sigurna je za probati, ali savjetuje se da prije odlaska na nju se savjetujete s liječnikom.

Liposukcijska dijeta je danas pomogla mnogim poznatim osobama iz javnog života koje su se dugo vremena borile s viškom kilograma. Danas su njeni zagovornici Halid Bešlić, pjevač Opće Opasnosti Pero Galić, poznati voditelj Dalibor Petko, Zlatan Zuhrić-Zuhra, bivša predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović. Primjeri poznatih estradnih zvijezda koje su izgubile i do 15 kilograma kroz 15 dana svakako privlače pažnju. Prije konzumiranja navedene dijete stručnjaci upozoravaju da dijeta neće imati isti efekt na svakoga i da je potrebno pridržavati se plana prehrane kako bi ona uistinu bila uspješna.

Iskustva o liposukcijskoj dijeti također možete pronaći i na brojnim forumima ili društvenim mrežama. Baš kako stručnjaci kažu, dijeta je ovisna od osobe do osobe, točnije koliko je osoba spremna se pridržavati plana i programa. Iskustva su podijeljena, što znači da ćete naići na ljude koji su izgubili do 10 + kilograma, naići ćete na ljude koji su izgubili i vratili pola kilaže, i naići ćete na one koji navedenu dijetu nazivaju prevarom.


Tagovi:

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan