Linola derm – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Linola derm - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

što je Linola derm i za što se koristi?

Linola derm je lijek koji dolazi u obliku kreme i sastoji se od nezasićenih masnih kiselina. Krema je namijenjena za vanjsku primjenu na koži. Koristi se za oblik dodatnog liječenja kada postoji umjeren oblik atopijskog dermatitisa koji se nalazi u subakutnoj ili kroničnoj fazi. Krema nije primjerena za: Osobe koje su alergične na nezasićene masne kiseline ili bilo koje druge sastojke ovoga lijeka. Posebna upozorenja i mjere opreza vrijede za: Osobe koje istodobno primjenjuju proizvode od lateksa (kondome) i navedenu kremu u genitalnom ili analnom području.

Skupnom primjenom može doći do smanjene otpornosti kondoma radi sastava vazelina koji se nalazi u kremi. Linola derm se koristi za liječenje djece, adolescenata i odraslih. Da li se krema smije koristiti s ostalim terapijama? Potrebno je razgovarati s vašim liječnikom ili ljekarnikom ako ste trenutno na određenim terapijama. ne postoje poznate interakcije između navedene kreme i drugih lijekova koji se koriste za liječenje atopijskog dermatitisa. Savjetujte se sa svojim liječnikom ako imate bilo kakve sumnje vezane za liječenje vašeg stanja.

Linola derm primjena i mjere opreza

Navedena krema primjerena je za liječenje djece, adolescenata i odraslih. U slučaju da ste trudni ili planirate trudnoću, tada je potrebno zatražiti liječnički savjet oko korištenja kreme. Ne postoje posebna ograničenja kod primjene tijekom trudnoće. Lijek se ne preporučuje dojiljama kako se krema ne bi apsorbirala u dojke. Kako koristiti Linola derm? Krema će se primjenjivati točno onako kako je odredio liječnik ili ljekarnik. Upute o primjeni dostupne su i na uputi o lijeku koja se nalazi u svakom pakiranju. Linola derm se koristi za vanjsku primjenu na koži.

Krema će se nanijeti jednako na oboljelo područje gdje postoji suhoća. Koje su preporučene doze? Ako liječnik nije naveo drugačije, tada će se krema primjenjivati dva d više puta dnevno direktno na kožu. Najčešća primjena odnosi se na dva puta dnevno. Kremu je potrebno nanijeti na oboljelu kožu i ravnomjerno umasirati. Koliko traje liječenje? Primjena kreme je potrebna toliko dugo dok se ne pokažu prvi znaci poboljšanja. Djelovanje je vidljivo već nakon par mazanja. Početna terapija može trajati do 4 tjedna. Liječnik vam nakon primjene navedene kreme može propisati drugu terapiju.

Linola derm iskustva i liječenje

Osobe koje su primjenjivale Linola derm kremu navode kako je ona djelotvorna i kako uspješno uklanja atopijski dermatitis. Iskustva liječenih su pozitivna. Da li će primjena navedene kreme uzrokovati nuspojave? Nuspojave su moguće, iako se one ne pojavljuju kod svake osobe. Česte nuspojave su: Lokalne reakcije nakon primjene kreme na koži (kontaktni dermatitis - crvenilo kože, svrbež i peckanje). Ostale nuspojave navedene su na uputi o primjeni kreme koja je dostupna u svakom pakiranju. Linola derm će se dobiti na liječnički recept uz kojeg će se podići u ljekarni. Cijena kreme 1 x 50 g (8,15 mg/g) iznosi 5,45€ uz doplatu od 3,81, €.

Kako će se krema čuvati nakon otvaranja i prvog nanošenja? Kremu je potrebno čuvati dalje od djece, dalje od pogleda ili dohvata. Krema se ne smije upotrijebiti nakon njenog isteka roka valjanosti koji je naveden na kutiji. Lijek ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja. Preporučuje se da se krema potroši u roku od 12 mjeseci nakon otvaranja. Nikada nemojte bacati neiskorištene lijekove u kućni otpad ili u otpadne vode kako ne bi zagadili okoliš, već donesite u ljekarnu gdje će oni biti zbrinuti na određeni način.


Tagovi: