Linex forte – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Linex forte - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Kako djeluje Linex forte

Linex forte u svom sastavu ima koncentraciju probiotika koji utječu na liječenje proljeva, probavnih problema poput nadutosti do koje dolazi jer je poremećena ravnoteža crijevne mikroflore. Uobičajeno se ovaj lijek daje kao dodatna terapija ili kao preventivan lijek kod probavnih smetnji, ili pojave nadutosti ili proljeva.

U ljudskom se tijelu u normalnoj crijevnoj flori nalaze mliječno kisele bakterije u crijevima, a njihova je uloga da održavaju ph kiselo lužnatu ravnotežu da bi probavni enzimi mogli vršiti svoju funkciju i sprečavati razmnožavanje štetnih bakterija, te tako djelovati na imunitet ljudskog tijela.

Linex forte može djelovati na infekcije uzrokovane virusima i bakterijama, te mogući putnički proljev koji se javlja prilikom putovanja i konzumiranja neuobičajene hrane, naročito u egzotičnim zemljama. Veliki učinak ima smanjenje trajanja proljeva akutnog i infektivnog proljeva. Ujedno ovaj lijek može poboljšati crijevnu floru u situacijama kada se poremeti probavni sustav uslijed trošenja antibiotika koji uništavaju crijevnu floru, te će ovaj lijek smanjiti proljev izazvan antibioticima.

Koje su nuspojave Linex forte

Linex forte je lijek koji je napravljen od prirodnih sastojaka bez aditiva i glutena, sa velikom koncentracijom probiotičkih bakterija. Te probiotičke bakterije su na bazi mliječnih kiselina koje su i uobičajeni sastojak crijevne flore ljudskog organizma. Upravo zbog toga ovaj lijek nema nuspojava i može se kombinirati sa drugim lijekovima koje inače trošite.

Linex forte je moguće davati i djeci mlađoj od 6 godina uz naravno preporuku pedijatra, također trudnice mogu koristiti ovaj lijek no o tome trebaju informirati liječnika ukoliko probavni problemi ne prolaze, možda će biti potrebne dodatne pretrage i možda neki drugi lijek koji će liječnik prepisati.

Ukoliko se držite preporučenih doza nuspojava nema, no ne preporučuje se korištenje ovog lijeka u kombinaciji sa alkoholom ili vrućim napitcima jer bi alkohol i vrućina napitka mogla kemijski uništiti sastav ovog probiotika. Ukoliko proljev ne prolazi nakon dva dana te imate visoku temperaturu iznad 38 stupnja Celzijevih, te tešku dehidraciju najbolje se obratiti som liječniku koji će poduzeti druge metode liječenja.

Linex forte koja su iskustva i koja je cijena

Iskustva korisnika Linex forte lijeka mogu brojene osobe svjedočiti koliko je ovaj probiotik učinkovit. Iskustva govore da ovaj lijek djeluje najučinkovitije kada ga se uzima uz obrok, jer će uz obradu hrane koju unosimo obrokom, probiotici najbolje djelovati. Osobe koje su koristile ovaj lijek su potvrdile da nema učinka na kognitivne sposobnosti upravljanja vozilima.

Korisnici potvrđuju da Linex forte nema utjecaja na druge lijekove, a ukoliko se troše antibiotici treba pripaziti da se ovaj lijek uzme tri sata nakon konzumiranja antibiotika kako ne bi došlo do interakcije sa antibioticima.

Ovaj se lijek se nabavlja u ljekarnama bez recepta i prosječna cijena je oko 50 do 60 kuna, te ukoliko ga trebate koristiti držite se preporučenih doza iako lijek nema nuspojava. Ukoliko nakon preporučenog korištenja ovog lijeka nema poboljšanja za vaše stanje potrebno je da se obratite svom liječniku koji će vas poslati na pretrage kako bi ustanovio o čemu se radi i propisao dodatno liječenje.


Tagovi: