Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara

 

Ldl-kolesterol – normalne vrijednosti

Sponzorirano

Ldl-kolesterol - normalne vrijednosti

Normalna vrijednosti LDL-kolesterol

Kolesterol je jedan od glavnih sastojaka koji čini našu tjelesnu krvi. To vam je sastavni dio i stanične membrane i steroidnih hormona. Zbog toga naše tijelo ne bi moglo živjeti bez kolesterola, unatoč k tome što je kolesterol bitan za naše tijelo, u prevelikim količinama može biti više štetan nego koristan, što vrijedi za svaku zdravu stvar. No, kod kolesterola, postoji onaj dobar kolesterol koji se naziva HDL kolesterol, te i loš kolesterol, koji se naziva LDL-kolesterol, o kojemu čemu više pričati kroz ovaj članak. LDL-kolesterol je drugi naziv za loš kolesterol koji u povišenim količinama može biti jako štetan za naše tijelo jer on može blokirati krvne žile te tako smanjiti dotok krvi i kisika do svih dijelova tijela, zbog čega može doći do problema i bolesti s krvnim žilama i srcem, te isto tako može dovesti i do srčanog te moždanog udara, stoga je bitno držati kolesterol na normalnoj i zdravoj razini.

Kako prepoznati visoku razinu LDL-kolesterol

Povišeni LDL-kolesterol se može prepoznati po sljedećim simptomima, a to su vam pojava žutih izraslina na kapcima koje se ujedno nazivanui ksantelazmama, a to su masne naslage koje se skupljaljuju kod područja oko očiju, također se na očima odnosno na rožnici pojavljuju sivi prstenovi zbog taloženja masti u samoj rožnici. Kod osoba koje imaju visoku razinu LDL-kolesterol mogu iskusiti povremene trnce u rukama i nogama, te im se također javlja bol u vratu zbog blokiranih odnosno začepljenih krvnih žila, te vam srce može ubrzano raditi zbog visoke razine LDL kolesterola. Veoma je bitno da kada primijetite neke od ovih gore navedenih simptoma, posebice kada ih imate većinu ili pak sve, da što prije zatražite liječničku pomoć kako bi vam dijagnosticirao stanje i preporučio način tretiranja visoke razine kolesterola u krvi. Povišeni kolesterol u krvi se može saznati kroz uzimanje uzroka krvi i pretrage krvi, s kojim se može vidjeti kakav vam je udio HDL i LDL kolesterola.

Kako smanjiti LDL-kolesterol

Za svaki problem postoji i njegovo rješenje, pa tako i za liječenje LDL-kolesterol. Jedno od prvih načina vam je kroz promjene prehrane i smanjenje unosa zasićenih masnih stanica i uzimanje više nezasićenih masnih stanica koje će vam kroz period smanjiti LDL-kolesterol i pospješiti vam zdravlje. Prvi način je da prestanete konzumirati loše, zasićene masne stanice poput pekarskih proizvoda, palminog ulja, hamburgera, kobasica, maslaca, mlijeka i mliječnih proizvoda te suncokretovog ulja. Umjesto toga možete uzimati dobre, nezasićene masti koje su puno bolje za vas, poput kokosovog ulja, badema, avokada, chia i lan sjemenki, omega 3, smeđa riža, cjelovite pšenice, piletina i svinjetina, losos, kvinoja i tofu. Također, bitno je i fizičko kretanje, jer kako se kaže za postizanje određenog zdravstvenog cilja, 50 posto je prehrana i 50 posto je tjelovježba. Ne morate se odmah baciti u teretanu, već je dovoljno da se svaki dan krećete jer ćete tako pospješiti smanjenje vašeg visokog kolesterola.

Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara