Krediti

Financije

Krediti

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 06.02.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što su krediti?

Krediti su bez obzira o kojem iznosu se radi, pozajmice novca koje tražite od neke bankovne institucije ili tvrtke koje se bave pozajmicama. Kada posuđujete novac od prijatelja ili obitelji dogovorit ćete se za neki rok u kojem ćete vratiti posuđeni novac i u pravilu prijatelj ili član obitelji vam neće računati kamatu.

Kamata je zapravo cijena koju plaćate za posuđeni novac, novac je roba i kao svaka roba ima svoju cijenu. Međutim, kad odete u dućan i kupite neku namirnicu, platit ćete ju i ona je vaša. Kod kredita taj novac koji ste dobili nije vaš nego vlasništvo institucije koja vam daje kredit i zapravo prinuđeni ste plaćati cijenu za posudbu novca. Banke i tvrtke koje daju pozajmice na taj način zarađuju i ostvaruju svoj profit.

Vama je potrebna određena suma novca koju ne možete u nekom periodu uštedjeti i jedini izlaz vidite u dizanju kredita. Krediti su danas redovni dio života jer kupovine nekretnina, kupovine automobila, otvaranje vlastitog poslovanja, ponekad i skupa putovanja nisu mogući bez posudbe novca.

Krediti i vrste kredita

Vrste kredita ovise o njihovoj namjeni, ali i iznosu kredita. Kredit prema namjeni može biti nenamjenski ili namjenski. Nenamjenski krediti su gotovinski krediti koje ćete posuđivati bez da opravdavate razlog dizanja kredita.

Međutim, kad dižete namjenski kredit novac dobiven kreditom mora biti i utrošen za tu namjenu. Najčešće namjenski kredit je stambeni koje građani dižu u svrhu kupovine nekretnine za stanovanje. Međutim, osim stambenih postoje i druge vrste namjenskih kredita. Kredit za turističke djelatnosti je namijenjen osobama koje se bave turizmom i žele na primjer obnoviti nekretninu koju iznajmljuju pa će takav kredit i dignuti.

Ukoliko se odlučite otvoriti vlastito poslovanje možete dignuti namjenske kredite za pokretanje posla. U tom slučaju ćete banci dostaviti račune kojima ste nabavili sve što vam je potrebno za pokretanje poslovanja.

Ako ste tvrtka koja diže kredit otvara se široka lepeza vrste kredita od kojih ćemo samo spomenuti kao primjer lombardni kredit. Ova vrsta kredita se dobiva temeljem založenih depozitnih sredstva pod određenim uvjetima.

Krediti i uvjeti kredita

Krediti i njihovi uvjeti kreditiranja ovise tko diže kredit, kreditnoj sposobnosti osobe, iznosu kredita, dogovorenom roku otplate i nadasve vrsti kredita koji se diže.

Nisu isti uvjeti kredita za stambene i gotovinske nenamjenske kredite, jer osim same kreditne sposobnosti iznosi su različiti. Iako i kod gotovinskih kredita koji su nenamjenski mogu biti krediti velikih iznosa. Kamatne stope ovise prvo da li se ugovaraju fiksne ili promjenjive kamatne stope.

Uvjeti kredita također ovise i o valuti u kojoj se kredit diže.

Rokovi otplate kao uvjeti kredita bitno utječu na iznose anuiteta, jer što je dulji rok otplate to će iznos kamate koju ćete na kraju otplatiti biti veći, a time će i anuitet biti veći. Uvjeti kreditiranja su i dogovaranje počeka otplate, to znači da nećete odmah sljedeći mjesec početi sa otplatom anuiteta već nakon nekog vremena u pravilu godine dana ili kraće.

Osiguranja naplate kredita također su uvjeti kredita i mogu biti u obliku hipoteke, zadužnice, jamca, suglasnosti o zaplijeni primanja, sudužnika i slično.
Tagovi: