Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:19
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nenamjenski krediti kakva je to vrsta kredita

Nenamjenski krediti su krediti za koje nije unaprijed utvrđena namjena. Za dobivanje ovakvih vrsta kredita naknadno nije potrebno kao kod stambenih kredita dokazivati za koje potrebe se kredit troši.

Svatko od nas se prije ili kasnije barem jednom u životu nađe u situaciji kada mu je potrebna financijska injekcija, dodatna gotovina koju ne možemo u kratkom periodu uštedjeti. Bez obzira radi li se o refinanciranju vlastite financijske situacije, kupovini automobila, plaćanju nekog putovanja donosimo odluku od dizanju kredita.

Nenamjenski krediti su danas više nisu nemoguća misija. Njihova realizacija bez obzira gdje se kredit traži, u bankama ili nekim financijskim tvrtkama je vrlo brza i jednostavna. Ova vrsta kredita se tretira kao gotovinski kredit određenog iznosa. Moguće je dizati ovaj nenamjenski kredit od 500 do 40000 eura ili u kunama tih protuvrijednosti. Za kredite malih iznosa uglavnom do 10000 eura dokumentacija je minimalna, dok je za veće iznose i dokumentacija koja se traži brojnija, ali i način osiguranja je kod kredita većih iznosa također prisutan.

Nenamjenski krediti i njihove prosječne kamatne stope

Nenamjenski krediti imaju u pravilu raspon kamatnih stopa od 4, 5% do 6%. Kamatne stope ovih vrsta kredita uvelike zavise od iznosa i roka otplate. Uvelike kamatne stope ovise i o tome da li kredit tražite od svoje matične banke, ili od neke druge banke kod koje niste klijent.

Također, neke su banke na hrvatskom tržištu davati povoljnije kamatne stope čak i kada niste klijent te banke uz uvjet da otvorite tekući račun kod njih i svoja primanja preusmjerite kod te banke. Postoje banke koje se u svom poslovanju za odobravanje ovakvih kredita orijentiraju na individualan pristup svakom pojedinom klijentu. To znači da vam banka može ponuditi i kamatne stope koje su povoljnije od tržišnih.

Nenamjenski krediti imaju još jedan dio kod kamatnih stopa na koji treba obratiti pažnju, a to je da li se dogovaraju fiksne ili varijabilne kamatne stope. Razlika između fiksnih i varijabilnih kamatnih stopa je u tome da li se tokom otplate kamatne stope mijenjaju. Fiksne kamatne stope su tokom cijelog kreditiranja nepromjenjive i u početku su one nešto više od varijabilnih. Varijabilne kamatne stope se odlukom banke zbog promjena na tržištu mijenjaju tokom kreditiranja i na početku su one povoljnije za primatelja.

Nenamjenski krediti kada i pod kojim uvjetima se mogu tražiti

Nenamjenski krediti se u pravilu traže kada vam je potrebna gotovina koju ćete potrošiti bez da banci dajete objašnjenje za što vam je kredit potreban. Ukoliko planirate već neko vrijeme dizati nenamjenski kredit potrudite se pratiti kretanja uvjeta koje banke i druge tvrtke koje se bave davanjem kredita imaju u ponudi.

Tržišni uvjeti u bankarskom i financijskom svijetu se mijenjaju, ovisno o ekonomiji zemlje, globalnim ekonomijama i slično. Ukoliko vam nije situacija hitna, tražite ponude iz nekoliko izvora, postupak ponovite za par mjeseci. Odaberite trenutak dizanja ovog kredita u situaciji kada padaju kamatne stope, kada tvrtke i banke ne traže plaćanje jednokratnih naknada za korištenje kredita i dodatnih troškova.

Nenamjenski krediti i njihovo dobivanje ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, mogućnosti otplate kredita. Na kreditnu sposobnost će se vezati i maksimalni iznos kredita koji tražite, ali i rok otplate. Ukoliko je vaša kreditna sposobnost odlična možete pristati na kraći rok otplate, što automatski znači da ćete u ukupnom otplatnom iznosu platiti i manji iznos kamate. Proporcionalno tome manja kreditna sposobnost ako dižete veći iznos kredita će vam diktirati i duži rok otplate i veći iznos ukupne kamate koju ćete platiti.

Potrebno je napomenuti da za veće iznose će vas vrlo vjerojatno tražiti i neki oblik jamstva. To može biti zadužnica, hipoteka, zapljena primanja, sudužnik ili jamac. Oblik osiguranja također ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti.

Tagovi:

Više članaka

Krediti

Krediti

Krediti su bez obzira o kojem iznosu se radi, pozajmice novca koje tražite od neke bankovne institucije ili tvrtke koje se bave pozajmicama. Kada posuđujete novac od prijatelja ili obitelji dogovorit

Krediti za mlade

Krediti za mlade

Krediti za mlade su zapravo krediti namijenjeni radno sposobnoj mlađoj populaciji. Banke u svojoj ponudi imaju posebnu kategoriju kredita kojima mladim osobama nude odobravanje u velikoj mjeri stamben

Krediti za umirovljenike

Krediti za umirovljenike

Krediti za umirovljenike su namijenjeni osobama koje su u mirovini i nisu više u radnom odnosu. Starija populacija, odnosno stariji od 65 godina starosti pripadaju kategoriji umirovljenika. S obzirom