Nenamjenski krediti

Financije

Nenamjenski krediti

Zatraži brzi kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 27.03.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nenamjenski krediti kakva je to vrsta kredita

Nenamjenski krediti su krediti za koje nije unaprijed utvrđena namjena. Za dobivanje ovakvih vrsta kredita naknadno nije potrebno kao kod stambenih kredita dokazivati za koje potrebe se kredit troši.

Svatko od nas se prije ili kasnije barem jednom u životu nađe u situaciji kada mu je potrebna financijska injekcija, dodatna gotovina koju ne možemo u kratkom periodu uštedjeti. Bez obzira radi li se o refinanciranju vlastite financijske situacije, kupovini automobila, plaćanju nekog putovanja donosimo odluku od dizanju kredita.

Nenamjenski krediti su danas više nisu nemoguća misija. Njihova realizacija bez obzira gdje se kredit traži, u bankama ili nekim financijskim tvrtkama je vrlo brza i jednostavna. Ova vrsta kredita se tretira kao gotovinski kredit određenog iznosa. Moguće je dizati ovaj nenamjenski kredit od 75 EUR do 4000 EUR. Za kredite malih iznosa uglavnom dokumentacija je minimalna, dok je za veće iznose i dokumentacija koja se traži brojnija, ali i način osiguranja je kod kredita većih iznosa također prisutan.

Nenamjenski krediti i njihove prosječne kamatne stope

Nenamjenski krediti imaju u pravilu raspon kamatnih stopa do 7,26 % Kamatne stope ovih vrsta kredita uvelike zavise od iznosa i roka otplate. Uvelike kamatne stope ovise i o tome da li kredit tražite od svoje matične banke, ili od neke druge banke kod koje niste klijent.

Također, neke su banke na hrvatskom tržištu davati povoljnije kamatne stope čak i kada niste klijent te banke uz uvjet da otvorite tekući račun kod njih i svoja primanja preusmjerite kod te banke. Postoje banke koje se u svom poslovanju za odobravanje ovakvih kredita orijentiraju na individualan pristup svakom pojedinom klijentu. To znači da vam banka može ponuditi i kamatne stope koje su povoljnije od tržišnih.

Nenamjenski krediti imaju još jedan dio kod kamatnih stopa na koji treba obratiti pažnju, a to je da li se dogovaraju fiksne ili varijabilne kamatne stope. Razlika između fiksnih i varijabilnih kamatnih stopa je u tome da li se tokom otplate kamatne stope mijenjaju. Fiksne kamatne stope su tokom cijelog kreditiranja nepromjenjive i u početku su one nešto više od varijabilnih. Varijabilne kamatne stope se odlukom banke zbog promjena na tržištu mijenjaju tokom kreditiranja i na početku su one povoljnije za primatelja.

Nenamjenski krediti kada i pod kojim uvjetima se mogu tražiti

Nenamjenski krediti se u pravilu traže kada vam je potrebna gotovina koju ćete potrošiti bez da banci dajete objašnjenje za što vam je kredit potreban. Ukoliko planirate već neko vrijeme dizati nenamjenski kredit potrudite se pratiti kretanja uvjeta koje banke i druge tvrtke koje se bave davanjem kredita imaju u ponudi.

Tržišni uvjeti u bankarskom i financijskom svijetu se mijenjaju, ovisno o ekonomiji zemlje, globalnim ekonomijama i slično. Ukoliko vam nije situacija hitna, tražite ponude iz nekoliko izvora, postupak ponovite za par mjeseci. Odaberite trenutak dizanja ovog kredita u situaciji kada padaju kamatne stope, kada tvrtke i banke ne traže plaćanje jednokratnih naknada za korištenje kredita i dodatnih troškova.

Nenamjenski krediti i njihovo dobivanje ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti, mogućnosti otplate kredita. Na kreditnu sposobnost će se vezati i maksimalni iznos kredita koji tražite, ali i rok otplate. Ukoliko je vaša kreditna sposobnost odlična možete pristati na kraći rok otplate, što automatski znači da ćete u ukupnom otplatnom iznosu platiti i manji iznos kamate. Proporcionalno tome manja kreditna sposobnost ako dižete veći iznos kredita će vam diktirati i duži rok otplate i veći iznos ukupne kamate koju ćete platiti.

Potrebno je napomenuti da za veće iznose će vas vrlo vjerojatno tražiti i neki oblik jamstva. To može biti zadužnica, hipoteka, zapljena primanja, sudužnik ili jamac. Oblik osiguranja također ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti.
Tagovi: