Konvertibilne marke u kn

Financije

Konvertibilne marke u kn

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Konvertibilne marke u kn: koliki je tečaj?

Konvertibilne marke su službena valuta Federacije Bosne i Hercegovine i kao takve se koriste od 1998. godine kada su zamijenile bosanskohercegovački dinar. Konvertibilne marke u kn možete promijeniti u bilo kojoj mjenjačnici, a tečaj je, premda svaki dan drukčiji, uglavnom u omjeru 1: 3, 8. Dakle jedna konvertibilna marka je 3, 8 kuna. Tečaj se mijenja standardno kao i većina europskih valuta. Vezana je uz euro – vrijednost marke lagano je u padu od početka travnja i počinje ponovo rasti na standardnu visinu početkom listopada. Njene oscilacije puno su manje nego primjerice hrvatska kuna čija vrijednost više opada u toplije doba godine. Ovo je povezano usko uz turizam i turističku djelatnost. Ipak, to nije naša tema. Konvertibilne marke u kn možete mijenjati posvuda u zemlji. Proksimitet naših zemalja uvjetuje količinu mijenjanja novca, a kako je velik promet između ovih zemalja, sasvim je prirodno da se ova valuta uvijek može mijenjati u Hrvatskoj.

Konvertibilne marke u kn: valute u zoni eura.

Međunarodna kratica za konvertibilne marke je BAM stoga ako tražite tečaj online, upišite najlakše “BAM u HRK” i brzo ćete moći vidjeti aktualni srednji tečaj. Konvertibilne marke u kn se mogu promijeniti, ali najmanje 10 maraka jer manje novčanice više ne postoje. Prije su postojale novčanice od 1 marke i 50 feninga, no te su povučene iz proizvodnje 2009., odnosno 2003. godine. Konvertibilne marke vrlo su bitne ukoliko planirate posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Baš kao i u ostalim zemljama u regiji, a posebno u BiH, još uvijek većinu stvari plaćate gotovinom stoga se pripremite ako idete u posjet. Konvertibilne marke u kn možete natrag promijeniti i u BiH, prije povratka u zemlju. Isto pravilo vrijedi – moći ćete zamijeniti marke za kune u gotovo svakom mjenjačnici. Ukoliko niste sigurni gdje pronaći mjenjačnicu, znajte da je najbolje uvijek potražiti pored kolodvora, luka i aerodroma, kao i na glavnom trgu u gradu.

Konvertibilne marke u kn: razlika u novčanicama

Kada su u pitanju konvertibilne marke, bitno je znati da su one drukčije ovisno u kojem dijelu Federacije se nalazili. Ipak, u svakom dijelu možete plaćati normalno markama drugog dijela. Novčanice u konvertibilnim markama su drukčije: dok Federacija BiH uglavnom koristi jedna poznata lica na svojim novčanicama, Republika Srpska ima svoje. Tako je na 100 maraka Nikola Šop na novčanici ako je novčanica nastala u FBiH, a Petar Kočić krasi novčanicu od 100 maraka ukoliko ju je tiskala Republika Srpska. Konvertibilne marke u kn možete mijenjati neovisno o imenima i portretima na novčanicama. Kako su Hrvatska i BiH usko povezane ekonomski, konvertibilne marke u kn lako je mijenjati i uvijek moguće. Ukoliko planirate putovati između ove dvije zemlje, svakako razmotrite mijenjanje novaca. Kao što smo već rekli, uglavnom ćete plaćati gotovinom u BiH, baš kao i kod nas. Valute su obje vezane uz euro stoga su oscilacije vrlo slične kad je u pitanju vrijednost tečaja.

Tagovi: