Konoplja sjemenke – cijena i kako saditi

Konoplja sjemenke - cijena i kako saditi

Konoplja sjemenke - gdje pronaći sjemenke po pristupačnoj cijeni?

Proizvodnja preparata od konoplje sve je zastupljenija u Europi pa tako i u Hrvatskoj. Danas možemo pronaći kvalitetne proizvode na bazi industrijske konoplje po pristupačnim cijenama, a svako malo vidimo i nove preparate u raznim oblicima. Ipak, neki i dalje smatraju da je domaće najbolje pa gledaju kako posaditi svoju konoplju. Bitno je napomenuti da u ovome tekstu govorimo o konoplji koja je zakonski dozvoljena u RH, odnosno konoplji s minimalnim udjelom THC-a i konoplji s većinskim kanabinoidom CBD. Konoplja sjemenke mogu se pronaći u specijaliziranim trgovinama baš kao i proizvodi od konoplje. Ono što ih razlikuje je njihova cijena pa tako svaka trgovina ima svoju unikatnu cijenu za sjemenke. Konoplja sjemenke i pronalazak dobrog omjera cijene i kvalitete je prvi korak za sađenje vlastite biljke, no upozoravamo Vas, saditi konoplju nije jednostavno! Ukoliko zaista želite probati zasaditi vlastitu konoplju, u ovom tekstu dajemo glavne smjernice kako to napraviti doma.

Konoplja sjemenke - kako zasaditi vlastitu konoplju?

Da biste zasadili vlastitu konoplju potrebna je stalna briga oko biljke, a cijeli proces traje 6-10 mjeseci. U tegli sa zemljom zasadite sjemenke na pola visine tegle te se brinite o njoj baš kao i svakoj biljci - pazite da joj dajete dovoljno vode i držite na sigurnom mjestu. Nakon što sjemenke urode nakon mjesec dana (može proći i više) potrebna Vam je specifična temperatura i svjetlo koje je ponekad teško imitirati ukoliko sadite konoplju u stanu. Dvije lampe sa žaruljama od 40 W trebaju biti postavljene jedna nasuprot druge, a potrebno je biljku i dalje redovito zalijevati. Nije svaka sadnja konoplje uspješna stoga čak i da pratite sve smjernice nekada biljka jednostavno neće uspjeti. Konoplja sjemenke su najbitnije stoga nabavite kvalitetne u specijaliziranim trgovinama. Oni koji sade konoplju također moraju znati da biljka može narasti do 1.5 m stoga je prostor isto bitan ukoliko sadite u stanu. Kod odabira konoplja sjemenke nemamo poseban savjet jer zaista postoji puno trgovaca sa različitim cijenama.

Konoplja sjemenke - zašto saditi konoplju?

Kanabinoidi koji se nalaze u konoplji mogu se pronaći i u nekom drugom voću i povrću koje redovito konzumiramo, no taj udio je neprimjetan i nedovoljan za ikakav efekt na naše tijelo. Upravo zato konoplja dobiva sve više na popularnosti. Jedina je biljka koju je relativno jeftino zasaditi, a da daje kanabinoide. CBD, kao glavni sastojak konoplje dokazano pomaže kod ublažavanja bolova, pri smanjenju upala, a konoplja je isto tako povezana s našim imunitetom i blagotvorna kod probavnih problema. Konoplja sjemenke potencijalno daju biljku koja ima puno pozitivnih učinaka na naše zdravlje. To nije moderno otkriće i konoplja se koristila u određenim dijelovima svijeta kao dio tradicionalne medicine. Danas ima sasvim novi tretman, a masovna proizvodnja ove biljke polako dolazi i do naših granica. Iskoristite to vrijeme i zasadite svoje konoplja sjemenke prije nego to naprave svi ostali. Tko zna, možda to bude početak Vašeg malog OPG-a i prilika za dodatnu zaradu jednoga dana.


Tagovi: