Koliko traje plinska boca

Zanimljivosti

Koliko traje plinska boca

Koliko traje plinska boca, ovisi za što sve koristite plin

Ako plin koristite samo za kuhanje, čak i ako redovito kuhate svaki dan, boca plina vam može trajati nekoliko tjedana duže, nego ako je koristite za kuhanje i toplu vodu, a ako dodate i grijanje na plin u hladnim danima, budite sretni ako vam boca izdrži tri tjedna. Koliko traje plinska boca, ovisi za što sve koristite plin, ako ne kuhate baš svaki dan, toplu vodu koristite samo za tuširanje i grijete se stvarno rijetko opt bocu plina možete rastegnuti na 4-5 tjedana, a možda i 6-7 tjedana ako ste dvočlano kućanstvo u manjem stambenom prostoru. Dakle, potrošnja plina ovisi o broju članova u kućanstvu, veličini stana, ako se i grijete na plin i higijenskim navikama članova vašeg kućanstva. Koliko traje plinska boca, vaše potrebe i navike upravljaju potrošnjom plina. Štedljivim korisnicima boca plina može trajati 489 dana i više, a onim nemarnim može trajati oko tri tjedna, ali i manje.

Koliko traje plinska boca za dvočlano kućanstvo za kuhanje, toplu vodu i povremeno grijanje

Ako je boca ispravna, redovno pregledana i atestirana, ako se plin koristi uglavnom za kuhanje i toplu vodu, ako kuhate uglavnom brza jela jer ste zaposleni i malo doma, ako se samo tuširate, boca plina vam može potrajati i do 20 tjedana. Koliko traje plinska boca za dvočlano kućanstvo za kuhanje, toplu vodu i povremeno grijanje, ako dodate povremeno grijanje u hladnim danima, rok trajanja boce plina pada na oko 15-16 tjedana, ovisno o kvdraturi stambenog prostora koji grijete. Važna je i starost i ispravnost vaših uređaja i trošila na plin. Koliko traje plinska boca, ako vam je pećnica na plin i ispravna, a uz to je rijetko koristite, ona neće puno povećati potrošnju plina. Ako vam je bojler na plin, ovisi o njegovoj starosti i ispravnosti koliko će plina gutati. Ako se grijete na plin ovisi koliko i koju vrstu grijača koristite, ako su grijači obloženi keramikom koja dugo zadržava toplinu, trošit ćete manje plina.

Koliko traje plinska boca za četveročlanu obitelj, za kuhanje, toplu vodu i grijanje

Brojnije obitelji koje koriste plinske boce u kućanstvu uvijek imaju barem jednu rezervnu bocu plina sa strane. Ako je to par roditelja i dvoje tinejdžera koji se stalno peruckaju, potrošnja izmakne kontroli i ta rezervna boca plina je faktor sigurnosti za neugodna iznenađenja naglog ostanka bez plina. Koliko traje plinska boca za četveročlanu obitelj, za kuhanje, toplu vodu i grijanje, ako obitelj uz to povremeno i roštilja na plin u svom dvorištu ili na balkonu, imati rezervnu bocu je razborita odluka. Polako postaje jasnije zašto su procjene roka trajanja jedne plinske boce u okviru tri tjedna pa skoro do preko godine dana, jer sve ovisi o broju članova u kućanstvu, njihovim navikama i potrebama, te površini grijanog prostora ako se i grijete na plin. Koliko traje plinska boca, svaka plinska boca koja traje duže od tri rjedna govori o štedljivom korištenju plina, a na uštede se svi mogu priviknuti, i preporučuju se svima.

Tagovi: