Koliko se čeka isplata prve mirovine

Financije

Koliko se čeka isplata prve mirovine

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:14
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Mirovine u Hrvatskoj i koliko se čeka isplata prve mirovine

Republika Hrvatska kao socijalna država, svim svojim stanovnicima koji imaju određeni broj godina radnog staža osigurava mirovinu. Mirovina je mjesečni primitak čiji iznos ovisi u visini plaće, tj. o visini uplate u mirovinski fond tijekom radnog staža. Najkorištenija mirovina u Hrvatskoj je starosna mirovina. U starosnu mirovinu mogu otići osobe koje imaju navršenih 65 godina i minimalno 15 godina radnog staža. Na ove uvjete mogu utjecati određeni čimbenici, poput zaposlenja s beneficiranim radnim stažom.

Osim starosne mirovine u Hrvatskoj postoje i: prijevremena starosna mirovina, invalidska mirovina, privremena invalidska mirovina, obiteljska mirovina, osnovna mirovina itd. Mnoge osobe u Hrvatskoj žele znati koliko se čeka isplata prve mirovine. To ovisi o raznim faktorima. Jedan od faktora se odnosi na pravovremeno i pravilno ispunjavanje te dostavljanje zahtjeva za mirovinom. Ovaj zahtjev se mora podnijeti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Navedeno tijelo je nadležno za isplatu mirovina. Nešto više o tome koliko se čeka isplata prve mirovine pročitajte u nastavku teksta.

Koliko se čeka isplata prve mirovine i kako se određuje mirovina

Uz zo koliko se čeka isplata prve mirovine trebate znati i kako se određuje sama mirovina. Visina mirovine određuje se na temelju nekoliko sastavnica. Te sastavnice su osobni bodovi, mirovinski faktor te aktualna vrijednost mirovine. Navedene sastavnice se međusobno pomnože. Na dobiveni iznos se dodaje i dodatak na mirovinu.

Osobni bodovi temelje se na plaćama koje je zaposlenik dobivao tijekom svog zaposlenja. Dodatne informacije o tome kako se računa iznos mirovine možete pronaći na službenoj internet stranici hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Koliko se čeka isplata prve mirovine ponajviše ovisi o vašoj ažurnosti u ispunjavanju zahtjeva za mirovinom. Nakon što dostavite zahtjev, službenici Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje vaš će zahtjev obraditi u najkraćem roku. Ako je zahtjev valjan isplatu mirovine ćete dobiti u sljedećoj rudni isplata mirovina. Naime, mirovine se isplaćuju početkom mjeseca i one se isplaćuju unatrag za svaki mjesec. Drugim riječima mirovinu za prosinac dobiti ćete u siječnju.

Koliko se čeka isplata prve mirovine i koji su načini isplate mirovine

Sada kada znate koliko se čeka isplata prve mirovine, vrijeme je da saznate koji su načini isplate mirovine. Prema zakonu Republike Hrvatske mirovine se isplaćuju osiguranicima preko banaka. U prijašnjim vremenima, isplata se vršila i na samoj adresi stanovanja putem pošte. To trenutno mogu dobiti osobe koje zadovoljavaju određene uvjete. Hrvatska isplaćuje mirovine i osobama koje žive u inozemstvu i to na nekoliko načina. Ti načini su: isplata na račun u inozemnoj banci, isplata preko socijalnog osiguranja u drugoj državi te isplata putem čeka na adresu stanovanja.

Osiguranici u Hrvatskoj mogu mijenjati bankovne račune na kojoj primaju mirovinu, ali o tome moraju obavezno obavijestiti Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Kako bi isplata bila redovita, osiguranici moraju ispuniti određene uvjete koji su navedeni na internet stranici zavoda. Ako vam je znanje o tome koliko se čeka isplata prve mirovine nepotpuno, uvijek možete potražiti opširniji odgovor od radnika u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Tagovi: