Količina ejakulata kod zdravog muškarca

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje
 
Količina ejakulata kod zdravog muškarca

Koja je količina ejakulata kod zdravog muškarca?

Boja, kvaliteta i količina ejakulata ovisi o mnogo faktora i daje nam informacije o tome koliko je muškarčeva sperma zdrava i sposobna da oplodi jajnu stanicu. Boja i kvaliteta ovise prvenstveno o tome koliko često muškarac ejakulira, pa tako muškarci koji češće ejakuliraju imaju rjeđu spermu od onih koji npr. apstiniraju nekoliko dana. Na boju i kvalitetu će utjecati i hrana, starost i opće zdravlje. Ovi parametri se kreću u nekoliko smjerova. Tako gustoća može varirati od jako rijetke do jako guste sperme i to je normalno. Boja se kreće od prozirno bijele pa do sivkaste, a ne treba vas zabrinuti ni lagano žućkasta nijansa. Nadalje, zanimljivo je istaknuti da količina ejakulata koju muškarci proizvedu tokom svog života jest 30 do 50 litara. S druge strane, količina sperme koju će muškarac ispustiti nakon jednog orgazma odgovara npr. jednoj žličici, dakle oko 2 do 6 milimetara. Ako muškarac apstinira nekoliko dana, količina će sigurno biti veća.

Količina ejakulata i ostale zanimljive informacije o muškoj spermi

Svaki muškarac trebao bih voditi brigu o svome tijelu a to podrazumijeva razumijevanje procesa koji se događaju u njemu i svih njegovih obilježja. Jedno od važnijih tjelesnih obilježja za svakog muškarca je njegova plodnost, a to se pak izravno odnosi na njegov ejakulat i sposobnost da oplodi jajnu stanicu. Hoće li jajna stanica biti oplođena ili ne ovisiti će pak tome koja je količina ejakulata kod muškarca. Možda će vas zato iznenaditi činjenica da sami spermiji čine svega 1 % cjelokupnog ejakulata. Količina ejakulata kod zdravog muškarca je otprilike 1,5 do 5 mililitara što bi bilo pola ili jedna čajna žličica. U tom pogledu zaostajemo za mnogim životinjskim vrstama. Tako npr, vepar u jednom ejakulatu može izbaciti i do 500 ml sperme, u kojemu će biti oko 50 milijuna spermija. Ako vas ove sve informacije zanimaju jer planirate imati dijete, vrijedi spomenuti i činjenicu da kvaliteta sperme varira tokom godine i da je najbolja između veljače i svibnja a najniža je rujnu.

Količina ejakulata potrebna da žena zatrudni

Rođenje djeteta bez razmišljanja predstavlja jedan od najvažnijih događaja u čovjekovom životu. Iako je planiranje začeća uzbudljivo, može također biti i veoma stresno za mnoge parove. Tako se npr. svaka žena nakon nekoliko neuspješnih pokušaja začeća krene pitati koja je količina ejakulata potrebna da žena zatrudni. Iako je svega jedan spermatozoid potreban kako bi se oplodila jajna stanica, proces je puno kompliciraniji. Naime, znate i sami da muški ejakulat sadrži milijune spermatozoida, pa bi s tom logikom zaključili da jedan od tih nekoliko milijuna mora doći do jajne stanice - to naime ne mora biti tako. Velika većina spermija uopće ne dođe do jajne stanice ili umru na putu. Naime, mnogi uvjeti se moraju ispuniti kako bi se jajna stanica oplodila. Ako želite povećati gustoću svoje sperme i učiniti to da je količina ejakulata veća, a samim time i šansa da žena zatrudni, preporučujemo vam da apstinirate od ejakulacije nekoliko dana a zatim pokušate ponovno.


Tagovi:

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje