Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

 

Koji mišići rade kod trčanja

Sport

Koji mišići rade kod trčanja

Koji mišići rade kod trčanja

Vjerojatno je lakše nabrojati koji mišići ne rade, nego li koji mišići rade kod trčanja. Trčanje je prirodna kretnja svakog čovjeka i neizmjerno popularna i važna sportska aktivnost. Efekt koji se trčanjem postiže na ljudsko zdravlje je fantastičan. Praljudi su trčanje koristili prilikom lova ili bježanja od ugroza, što znači da je trčanje veoma važna akcija koju može izvoditi naše tijelo.

Trčanje ili trening trčanja možemo bazirati na brzom trčanju i na dugopružno trčanje. U oba slučaja rade jednake skupine mišića. Svi mišići bi bio najprecizniji odgovor na pitanje koji mišići rade kod trčanja. Samim time, jasno je kako trčanje pozitivno utječe na cjelokupno zdravlje organizma i kako pomaže u izgradnji svih mišića. Trčanje treba pravilno izvoditi, tako da usklađujemo pokrete svih ekstremiteta na tijelu a od najvećeg značaja je pravilno disanje. Također, trčite na način da prvi kontakt sa podlogom ostvarujete prstima kako bi izbjegli tegobe i ozljede nakon trčanja.

Koji mišići rade kod trčanja i gdje trčati

Koji mišići rade kod trčanja? Trčanje je aktivnost koja uključuje pokrete nogu, ruku i trupa što znači da će sve mišićne skupine na tim dijelovima tijela raditi prilikom trčanja. Kod trčanja je dobra stvar što trčati možete bilo gdje, u prirodi, dvorani i teretani. Trčati možete po svim vremenskim uvjetima, a ako želite na najbolji način kontrolirati svoj trening tada je trčanje na traci najbolja opcija za vas. Trčanje na traci omogućava vam kontrolu treninga u smislu vremena, pretrčanih kilometara i potrošenih kalorija.

Prilikom trčanja najviše se aktiviraju mišići na nogama jer su to mišići kojima se odgurujemo i odvajamo od površine tla. Ovdje se prvenstveno radi o takozvanim listovima, koji podnose najviše tereta kod trčanja. Pokreti rukama su važni kako bi se pomicali prema naprijed i kako bi održavali balans. Za balans, ravnotežu i pravilno držanje, tijelo prilikom trčanja aktivira trbušne mišiće i mišiće donjeg dijela leđa. Sada kada je jasno koji mišići rade kod trčanja, jasnije je i zašto trčanje toliko pozitivno utječe na čitavo tijelo.

Koji mišići rade kod trčanja i koji su zdravstveni benefiti trčanja

Kada želimo spomenuti benefite trčanja, tada je osim toga koji mišići rade kod trčanja i koji se posljedično tome razvijaju, treba spomenuti i psihološke benefite trčanja. Naime, poznato je kako se nakon treninga trčanja pojača dotok krvi u mozak što direktno utječe na pojačano lučenje endorfina, serotonina i dopamina koji se smatraju hormonima sreće. Osjećaj sreće i zadovoljstva je nešto o čemu svjedoči svaki trkač, a posebno trkači na duge staze. Trčanjem razvijate snagu i fleksibilnost mišića, a uz to povećavate kapacitet pluća kao i srce.

Vjerojatno bi svi znali nabrojati koji mišići rade kod trčanja i ujedno ne spomenuli srce. Upravo je srce mišić koji najviše radi i najviše se razvija kod trčanja. Sportsko srce je termin za srce koje imaju sportaši koji se izlažu silnim naporima poput trčanja, a koji imaju veće srce od prosječnog čovjeka. Veće i razvijenije srce za istu količinu krvi mora manje pumpati, što na neki način čuva srce i produžuje životni vijek čovjeka.

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju