Koji dio teletine je najbolji za pečenje

Koji dio teletine je najbolji za pečenje

Koji dio teletine je najbolji za pečenje i kako kupiti pravi komad

Prije no što kupite teletinu za pripremu jela, istražite sve o tome koji dio teletine je najbolji za pečenje. Prvo je potrebno provjeriti izgled životinje od koje je meso uzeto i kako točno koji dio teletine izgleda. Leđa moraju biti široka i imati oblik bačve, a ramena moraju biti kratka i imati veću razdaljinu između, dok vrat mora biti kratak i debeo, a noge male i nabijene.

Kada kupujete teletinu, provjerite porijeklo mesa kako biste odabrali najbolji proizvod za pripremu i jelo. Teletina mora biti dobre kvalitete prije no što izaberete koji dio teletine je najbolji za pečenje. Pri kupnji obratite pažnju na to da meso ne izgleda prevlažno i da nema sivkastu ili pretjerano crvenkastu boju.

Izbjegavajte i meso koje ima previše masnoće na unutarnjem dijelu komada jer to znači kako je to tele bilo preuhranjeno, također ako su kosti sive ili bijele boje, to znači kako je tele bilo prestaro. ako vam se mast na komadu teletine čini žućkasta, nemojte kupiti taj komad mesa niti ako vam na oko već izgleda prežilavo.

Koji dio teletine je najbolji za pečenje i kako ga prepoznati

Iako je teletina mlado i trpko meso, znat ćete koji dio teletine je najbolji za pečenje za vas ako znate što od komada koji pripremate zapravo želite. Dijelovi teletine se malo drugačije pripremaju od dijelova govedine i to morate imati na umu. Razlog zašto je to tako jest zato što teletina nema toliko masti niti izgled kakvu ima govedina. Ako pokušavate naći koji dio teletine je najbolji za pečenje tada prvo morate znati koji dijelovi teleta se uopće koriste za pečenje.

Za pečenje možete koristiti sredinu buta, to je dio točno ispred stražnje koljenice i neposredno prije dijela mesa koji se koristi za ramstek. Središnji dio noge je potrebno izuzetno nježno peći s netaknutom kosti. Taj isti dio mesa možete iskoristiti za pečenje i otkošteno, punjeno sa nadjevom ili bez pa smotano i zavezano.

Za pečenje možete koristiti i polovicu noge, no taj dio mesa nije toliko mekan i nježan kao prethodni. Možete upotrijebiti i dio gdje se nalazi ramstek, dio koji je uz nogu. Obično se ostavlja na nozi, ali ponekad se odsiječe kao zaseban komad mesa. U ovom slučaju se reže na kotlete koji imaju odličnu teksturu i uz pravilnu pripremu mogu biti i više no ukusni.

Koji dio teletine je najbolji za pečenje i kako ga pripremiti

Od stražnjice se priprema teleći tanki komad mesa. Teleći filet je jedan od najnježnijih dijelova na životinji. Taj dio je lagan i stoga se mora brzo kuhati na visokoj temperaturi kako bi se održala vlaga. Možda je on odgovor na pitanje koji dio teletine je najbolji za pečenje ako tražite velik, sočan i mekan komad mesa. Cijeli stražnji dio može se pripremiti kao preukusno pečenje, a može se pripremati i u potpunosti očišćen od opni i masti.

Teleća koljenica priprema se od mišića koji čine prednje i stražnje noge te također prednje i stražnje kosti nogu. Teleće koljenice najbolje je dinstati da omekšaju vezivno tkivo i otpuste aromu iz kosti te nakon toga završiti ovaj komad mesa pečenjem. Teleća lopatica se priprema iz prednje četvrtine, uklanjanjem skupine mišića tricepsa duž prirodnog šava između lopatice i rebara.

Teleća lopatica sadrži nekoliko mišića odvojenih mekim vezivnim tkivom, a polaganim kuhanjem ili pečenjem vezivno tkivo zadržava neodoljiv okus i vlažnost mesa. Na temelju navedenog sami možete zaključiti što tražite od svog pečenja i koji dio teletine je najbolji za pečenje za vaš objed.


Tagovi: