Kanabis sjemenke za sadnju – gdje kupiti

Kanabis sjemenke za sadnju - gdje kupiti

Kanabis sjemenke i koji tip sjemena odabrati?

Sjeme konoplje je svakako dar majke prirode. Postoje različite vrste od koje svaka ima jedinstvenu genetiku. Kod Kanabis sjemenke za sadnju važno je znati koje karakteristike izabrati, točnije koji strein. Danas konoplju dijelimo u tri podvrste: Indica, Sativa, Ruderalis. Indica te Sativa su najzastupljenije kod prvog odabira sjemena, dok je Ruderalis neusporediv s navedenim vrstama radi manjeg sadržaja kanabinoida i time je puno sličnija industrijskoj konoplji. Kao što smo naveli, različita genetika donosi i svoje različite karakteristike.

Kod Kanabis sjemenke za sadnju ne smijemo zaboraviti da je svako sjeme individualno i da nosi različite gene koji će se manifestirati kako biljka raste. Svaka od tri navedenih vrsta ima svoje različite karakteristike koje su vidljive tek prilikom konzumacije cvijeta. Indica tako djeluje opuštajuće i uspavljuje i preporučuje se za konzumaciju prije spavanja ili u slobodno vrijeme. Sativa u drugu ruku pruža osjećaj budnosti i daje dodati "boost" osjećaj i preporučuje se za dnevnu uporabu. Ono što je bitno za snazi da cvjetove za konzumaciju ili samu izradu lijeka daje samo ženska biljka kanabisa. Da bi uzgojili žensku biljku potrebno je odmah odabrati feminizirano sjeme.

Kanabis sjemenke i koje su prednosti te nedostaci svakog tipa sjemenki?

Kada se odlučite koju vrstu konoplje želite uzgajati, sljedeći korak je tip sjemena. Poznajemo regularno sjeme konoplje, feminizirano sjeme konoplje i autoflowering sjeme konoplje. Prilikom odabira Kanabis sjemenke, ako ste početnik, poželjno je da odmah razmatrate feminizirano sjeme. Zašto? Feminizirano sjeme konoplje se ipak dobiva posebnom metodom samog oprašivanja, što znači da je šansa za dobivanje ženske biljke do 95%. Ako ste početnik u ovome svijetu ona je svakako pravi izbor za vas jer štedi vrijeme i jednostavna je za uzgoj.

Kvalitetno feminizirano sjeme konoplje daje stabilnu genetiku koja je glava karakteristika. Regularno sjeme konoplje ipak zahtjeva prethodno znanje u uzgoju, kao i autoflowering sjeme koje je karakteristično radi svoje dužine uzgojnog procesa. Kod ciljanog uzgoja je najvažnije dobiti žensku biljku koja može biti rezultat svih tipova sjemenki konoplje. Kod regularnog sjemena šanse su nešto manje nego kod feminiziranog, šanse su od 50-60%. Neiskusni uzgajivači bi trebali uzimati feminizirano ili autoflowering sjeme konoplje.

Svaki tip Kanabis sjemenke je priča za sebe, ali ukratko možemo to opisati na sljedeći način: Regularno sjeme donosi 50 do 60% za dobivanje ženske biljke, ovisna je o režimu samog svjetla i spol se ne može odrediti do preflower perioda. Feminizirano sjeme daje na početku 95% šanse za žensku biljku, isto je ovisna o svjetlosnom režimu ali bolje podnosi stres i daje bolji prinos. Autoflowering sjeme je ograničeno s duljinom vegetacije, manje pridonosi i brže završava svoj životni ciklus.

Kanabis sjemenke i na što obratiti pozornost prilikom kupnje?

Prilikom kupnje Kanabis sjemenke potrebno je da obratite pozornost na samu svrhu uzgoja i koje karakteristike očekujete da bi na kraju kupili odgovarajuću vrstu i tip sjemenki. Isto tako morate znati koje uvjete za rast možete pružiti. Danas su dostupne različite varijante sjemenki i često proizvođači sva karakteristike stavljaju na opis proizvoda. Prije same kupnje važno je detaljno se informirati. Gdje možete potražiti savjet stručnjaka i gdje kupiti Kanabis sjemenke? Ako ste u potrazi za kvalitetnim sjemenom kanabisa najbolje je da izbor provjerite putem online specijaliziranih trgovina.

Ovo je svakako najbolji izbor jer na samim stranicama ćete pronaći detaljni opis svakog sjemena i kako pravilno voditi brigu o njemu. Isto tako navedene web stranice su uvijek spremne na savjetovanje vezano za uzgoj i ono što je odlična stvar je da mnogi vodeći stručnjaci za uzgoj kanabisa stoje iza ovakvih stranica. Pošto je industrijska konoplja legalizirana u Hrvatskoj, sjeme kanabisa i razne proizvode na njegovoj bazi isto tako možete pronaći u brojnim specijaliziranim dućanima gdje isto tako možete saznati sve što vas zanima o biljci.


Tagovi: