Kalendar ovulacije – izračun plodnih dana

Ljepota i zdravlje

Kalendar ovulacije - izračun plodnih dana

Kalendar ovulacije, najpopularnija mobilna aplikacija za žene

Prije pojave kontracepcije žene su se kojekako snalazile da se sačuvaju od neželjene trudnoće, a praćenje takozvanih sigurnih je uz prekinuti spolni odnos bila jedina mjera predostrožnosti i zaštite od neželjene trudnoće. Kontracepcija je ženama skinula tu stalnu strepnju s vrata, a i mnogim muškarcima olakšala život jer prekinuti spolni odnos ne vole ni muškarci ni žene.

No, postoji jedan postotak žena koje iz medicinskih razloga ne mogu koristiti kontracepciju, a jedan dio žena ni ne želi unositi nikakvu kemiju u sebe. Kalendar ovulacije, najpopularnija mobilna aplikacija za žene, pokret povratku prirodi je ponovo u fokus stavio “sigurne dane” za nesputano uživanje u seksu, bez straha od začeća. Istina, čini se da praćenje ovulacije danas više koriste parovi koji se bore s neplodnošću jer plodni dani povećavaju šansu za željeno začeće. Kalendar ovulacije počinje sa prvim danom menstrualnog ciklusa uz dodatak prosječnog trajanja ciklusa i ovulacijski kalkulator izbacuje plodne dane kada je trudnoća moguća.

Kalendar ovulacije i koje žene se ne mogu pouzdati u njega

Žene su nekada izračunavanje plodnih i neplodnih dana radile ručno, poput najintimnijeg dnevnika, danas im mobilna aplikacija u svakom trenutku točno označava kojih je to par vrućih dana kada je začeće moguće ako su partneri zdravi. Prosječni menstrualni ciklus traje od 28 – 32 dana, a ako žena ima velika vremenska odstupanja ili neredovite i možda učestale menstruacije ovo računanje nije pouzdana metoda. Kalendar ovulacije i koje žene se ne mogu pouzdati u njega, naime, kalkulator za izračun je točan, ali mora i ženino tijelo raditi točno kao sat, da bi se mogli pouzdati u dobivene rezultate.

Neredovite, preobilne i učestale menstruacije, neravnomjerna dužina trajanja menstrualnog ciklusa su razlozi da posjetite ginekologa, možda i endokrinologa, jer nikakvo računanje u tom neredu ne može dati točne i korisne rezultate. Kalendar ovulacije je važan svakoj ženi koja je na hormonalnoj stimulaciji koja treba povećati šanse za začeće, jer bi u te dane trebala imati učestalije spolne odnose.

Kalendar ovulacije, malo je plodnih dana u jednom menstrualnom ciklusu

Na sreću, većini zdravih žena ciklus traje prosječnih 28 kod kojih je lako izračunati plodne dane i to tako da od polovice ciklusa (14 dana) oduzmete tri dana, jer spermatozoid u ženinom tijelu može preživjeti do 78 sati i tako dobijete donju granicu 11 – 17 dan kao gornju granicu, što znači da su tri dana prije i tri dana poslije ovulacije ti opasni dani.

Kalendar ovulacije, malo je plodnih dana u jednom menstrualnom ciklusu, svega pet do šest dana. Puno žena osjeti trenutak ovulacije fizički, kao osjećaj napuhanosti i bol u trbuhu, a događa se takve signale osjete i žene koje su već u menopauzi, jer iako više nemaju ovulaciju, žlijezde još slabašno rade i proizvode, istina manju količinu hormona, ali tijelo pamti. Kalendar ovulacije pomaže da se ne oslanjate samo na tjelesne senzacije, jer one mogu značiti i nešto drugo, izračunajte i budite sigurni da su to ti dani.

Tagovi: