Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara

 

Kako zaustaviti preskakanje srca

Ljepota i zdravlje

Kako zaustaviti preskakanje srca

Kako zaustaviti preskakanje srca, zdravlje srca

Preskakanje srca je pojava ubrzanog i nepravilnog lupanja našeg srca. Preskakanje srca, odnosno palpitacije se mogu opisati kao kratkotrajni zastoj u radu srca ili jačim otkucajima. Otkucaje srca većina nas danas shvaća zdravo za gotovo što znači da nismo ni svjesni otkucaja, ali palpitacije je nemoguće ne osjetiti. Preskakanje srca je jedan on najčešćih zdravstvenih problema zbog kojih mnogi odlaze k liječniku. Da bi znali kako zaustaviti preskakanje srca moramo se upoznati s njegovim uzrocima. Preskakanje srca može biti potaknuto raznim stvarima poput: Stresa, vježbanja, ili nekim rijetkim medicinskim stanjima. Iako je preskakanje srca relativno bezopasno većina odmah pri primjećivanju ovakve pojave odu k liječniku. Ozbiljni uzroci palpitacije se mogu pojaviti kao osoba kojoj preskače srce ima genetsku predispoziciju za razvoj srčane bolesti. Kako zaustaviti preskakanje srca je pitanje koje si postavljaju svi oni koji su prošli i koji prolaze kroz to. Da bi znali kako možemo spriječiti ponovno pojavljivanje navedenog moramo se prvo upoznati s uzrocima preskakanja srca.

Kako zaustaviti preskakanje srca, uzroci i simptomi

Većina preskakanja se događa nakon aktivnije tjelovježbe ili pojačanje tjelesne aktivnosti. Strah od nečega je također jedan od faktora koji pridonosi ubrzanju pulsa radi veće količine adrenalina. Drugi uzroci mogu ubrajati konzumaciju kofeina kao i određenih lijekova koji pojačavaju aktivnost štitnjače. Najčešći uzroci za preskakanje srca su: Jače emocionalne reakcije, stres i anksioznost, naporna tjelovježba, kofein i nikotin, temperatura, hormoni koji su povezani s menstruacijom i trudnoćom, određeni lijekovi. Povremeno preskakanje koje je sve češće može biti znak ozbiljnijeg problema poput preaktivne štitnjače ili aritmije. Aritmija može uključivati ubrzani ili usporeni srčani ritam kao i nepravilni srčani ritam. Kako zaustaviti preskakanje srca i koji su simptomi? Preskakanje srca možete primijetiti ako imate nešto od navedenih simptoma: Osjećate lepršavost u grudima, ubrzani otkucaji srca, osjećaj preskakanja otkucaja, teže pumpanje srca nego što vam je inače. Ponekad se može osjetiti lupanje srca u grlu ili vratu, kao i prsima. Do preskakanja može doći ako ste aktivni ili ako se odmarate. Kako zaustaviti preskakanje srca kada do njega dođe?

Kako zaustaviti preskakanje srca, dijagnoza i liječenje

Preskakanje srca koje se rijetko događa i traje svega nekoliko sekundi ne zahtijeva posebnu procjenu. Ako imate povijest srčanih bolesti u obitelji i ako imate česte palpitacije tada bi bilo dobro da se savjetujete s liječnikom. Procedura se sastoji od pregleda srca kako bi se utvrdilo da li je razlog ozbiljan ili ne. Liječničku pomoć je potrebno zatražiti ako primijetite da dolazi do naglog i ubrzanog kao i nepravilnog otkucaja, ako osjetite bolove u prsima, ako osjećate slabost, imate vrtoglavicu, dolazi do naglog poremećaja vida i mučnine, ostajete bez daha, dolazi do više od 140 otkucaja u minuti. Kako zaustaviti preskakanje srca? Prvo se moraju napraviti pretrage poput EKG-a koji mogu otkriti uzrok palpitacija. Također liječnik može predložiti i nošenje holtera 24 h kako bi se bilježilo kada nastaje ubrzani rad srca. Kako zaustaviti preskakanje srca? U prirodnom liječenju palpitacije koriste se glog, valerijana i anđelika tj. biljkama koje pomažu u poboljšanju rada srca. Također možete koristiti i eterična ulja od naranče, lavande i mažurana. Redovita konzumacija čaja od matičnjaka također pomaže. Kako bi smanjili rizik od palpitacije bitno je da održavate kondiciju i da izbjegavate stresne situacije koje dovode pretjeranih emocionalnih reakcija.

Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara