Kako zatrudnjeti

Kako zatrudnjeti

Kako zatrudnjeti, pratite ovulaciju

Sve žene znaju kako je ovulacija veoma važna kada se postavlja pitanje kako zatrudnjeti. U definiciji ovulacija je dio menstrualnog ciklusa. Za njeno vrijeme dolazi do otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika gdje ona ide prema jajovodu gdje dolazi do procesa oplodnje s najkvalitetnijim spermijem. Tada oplođena jajna stanica putuje do maternice i tamo će se ugnijezditi i tako počinje devetomjesečno razdoblje koje se naziva trudnoća. Ako se pitate kako zatrudnjeti, prvo morate znati prepoznati ovulaciju i znati reagirati. Ako znate kada ovulirate najbolje je imati seksualne odnose pet dana prije i na sami dan ovulacije kako bi povećali šanse da zatrudnite. Ovulacija se najčešće događa oko 14 og dana ako imate prosječni menstrualni ciklus. Kako izračunati kada imate plodne dane? Danas imate brojne mobilne aplikacije koje možete instalirati na svoj mobitel i pomoću unašanja prvog i zadnjeg dana menstruacije dobivate izračun kada su vam plodni dani, i kada možete imati seksualne odnose bez opasnosti od trudnoće.

Kako zatrudnjeti, načini kako povećati plodnost

Praćenje ovulacije je svakako najbitniji korak ako želite zatrudnjeti, no postoji još načina kako možete zatrudnjeti koji bi vam mogli pomoć. Sigurno ste naišli na određene tekstove vezane za seksualne poze i kako je jedna poza bolja od druge ako želite zatrudnjeti, no da li je to istina? Ginekolozi se ne slažu s ovom tvrdnjom, no određena istraživanja su pokazala da su neke poze bolje za zatrudnjeti nego druge. U kojim pozama bi onda trebali imati seksualni odnos ako želite zatrudnjeti? Misionarska poza, Doggy stil, noge na ramenima, obrnuta kaubojka. Seksualni odnosi su najbitniji dio kod kako zatrudnjeti, no koliko često trebate biti seksualno aktivni? Redoviti seks je poželjan, svaki ili svaki drugi dan. Ono što je također bitno kod procesa kako zatrudnjeti je da ste zdravi. Važno je održavati normalnu tjelesnu težinu i voditi što aktivniji način života. Na karaju je također bitno razgovarati s vašim liječnikom i ginekologom oko želje za trudnoćom. Zašto? Oni vas mogu detaljnije uputiti u možda promjene koje morate napraviti i načine kako najbrže možete zatrudnjeti.

Kako zatrudnjeti, što izbjegavati dok pokušavate zatrudnjeti

Isto tako kako je poželjno neke stvari primjenjivati, poželjno je neke stvari i izbjegavati. Kako bi poboljšali vaše šanse za trudnoću, pokušavajte izbjegavati navedene stvari: Nemojte piti alkohol kao ni pušiti, smanjite unos kofeina ako ga pijete u većim dozama, nemojte pretjerivati s vježbama koje su naporne za tijelo. Zapravo poželjno je izbjegavati sve ono što može štetiti vama i vašem organizmu. Mnoge žene se pitaju kako zatrudnjeti kada primijete da ne dolazi do željenog rezultata a prošlo je već neko vrijeme. Što je razlog tome? S čestim seksualnim odnosima i željom za trudnoćom mnogi parovi uspiju zatrudnjeti tek nakon godinu dana. Ako ste mlađi od 35 godina možete zatrudnjeti prirodnim putem bez ikakve pomoći, no ako ste stariji najbolje je ipak zatražiti stručnu pomoć. Žene imaju određenu dob kada je najbolje i najpoželjnije zatrudnjeti, a ta dob je sa 26, 27 godina. Određena istraživanja koja su se bavila navedenom tematikom tako kažu da je najbolje da se prvo dijete rodi prije 34 godine a posljednje prije 35 ako žena želi više djece. Danas zapravo nije ništa čudno da žene rađaju i kasnije od 35 godina, no to sa sobom donosi često određene zdravstvene probleme. Kako zatrudnjeti je proces oko kojeg se treba potruditi, no na kraju se sve isplati kada postanete majka.


Tagovi: