Kako vratiti sjaj starim pločicama – Čišćenje keramičkih pločica

Kako vratiti sjaj starim pločicama - Čišćenje keramičkih pločica

Kako bi trebalo izgledati čišćenje keramičkih pločica?

Prije nego započnete proces čišćenja, potrebno je da obratite pozornost na prljavštinu koja se stvorila na površini same pločice. Različita prljavština zahtijevat će razne tehnike čišćenja, kao i uporabu raznih sredstava za njihovo čišćenje. Zašto čišćenje keramičkih pločica zahtjeva našu pažnju? Ukoliko se samo bacimo na proces čišćenja, tada riskiramo oštećenje površine pločica. Nepravilni pristup može nepovratno uništiti pločice. S druge strane, potrebno je prisjetiti se da nije svaka prljavština ista, što znači da se proces samog čišćenja mora razlikovati. Prije nego krenete u proces pranja, ribanja, struganja ili brisanja, morate znati o kakvim pločicama je riječ.

Čišćenje keramičkih pločica je svakako poželjno, no tome procesu moramo pristupiti mudro. Prvi korak u čišćenju trebalo bi biti određivanje prljavštine i odabir dobrog sredstva za čišćenje. Da li se keramičke pločice lako čiste? Ako je riječ o bazičnim keramičkim pločicama koje najčešće na sebe privlače prašinu ili kamenac, odgovor je da. U tom slučaju za čišćenje će vam biti potrebno samo topla voda, sredstvo za pranje keramike i mokra krpa. Sjajnije keramičke pločice možete i dodatno ispolirati nakon čišćenja kako bi se uklonili tragovi čišćenja.

Što je sve potrebno za čišćenje keramičkih pločica?

Želite očistiti svoje keramičke pločice a ne želite riskirati oštećenje površine? Tada je potrebno odabrati dobar alat za čišćenje. Sjajne keramičke pločice koje se nalaze u većini kupaonica najčešće se čiste uz toplu vodu, odabrano sredstvo za čišćenje pločica i mokrom krpom. Dodatno se prema želji mogu ispolirati s raznim sredstvima za sjaj glatkih površina i papirnatim ručnicima. Da li su domaći načini za čišćenje keramičkih pločica poželjni? Sasvim sigurno ste negdje vidjeli tvrdnju kako je poželjno da svoji dom čistimo sa što manje kemikalija.

Da, domaći načini čišćenja su poželjni, no oni mogu vremenski dulje trajati. Što je potrebno za čišćenje keramičkih pločica ako ne želite upotrebljavati kemikalije? Topla voda s dodatkom sode bikarbone ili octa može učinit čuda za vaše pločice. Osim što na prirodan način čiste kamenac, za sobom ostavljaju sjaj koji ne zahtijeva dodatno poliranje. Potrebno je imati na umu kako sredstva za čišćenje koja izradite doma mogu oštetiti površinu pločice, stoga uvijek imajte na umu da je bolje upotrijebiti provjereno sredstvo.

Kako izgleda dubinsko čišćenje keramičkih pločica?

Preporučljivo je da naše kupaone peremo barem jednom tjedno ako ne želimo da se u njima skupi prljavština, kamenac, plijesan. Kako izgleda dubinsko čišćenje keramičkih pločica? Najbolji način za čišćenje keramičkih pločica je da napravite paru u kupaoni. Pustite tuš neka radi s jako vrućom vodom dok ne zaparite kupaonu. Zašto? Kondenzacija će pomoći u opuštanju prljavštine, što će vama olakšati proces čišćenja. Nakon pare, pločice dobro posprejajte sa odabranim sredstvom za čišćenje i pustite da djeluje par minuta.

Sredstvo sada isperite s vodom ili vlažnom krpom. Nakon navedenog pločice ispolirajte uz pomoć sredstva za glatke površine koji ostavlja sjaj i krpe od mikrofibre ili papirnatog ručnika. Kako očiistiti podne pločice? Podne pločice u kupaoni potrebno je prvo dobro pomesti ili usisati. U posebnoj kanti za pranje pripremite otopinu za čišćenje prema deklaraciji proizvođača. Uronite u otopinu ručnik ili metlu s resama i obriše pod. Ostavite pod da se osuši, zatim ga opet prođite s čistom vodom.


Tagovi: