Kako upaliti auto

Tech

Kako upaliti auto

Kako upaliti auto? Mala autoškola je tu.

Auti su danas najosnovnije prijevozno sredstvo. Rijetko ih smatramo luksuzom i potrebni su nam za moderni životni ritam koji živimo. Djeca se od malena igraju s autićima i mnogi već tada razviju zanimaciju za vožnjom. U vozačkoj školi uče nas kako upaliti auto i pokrenuti ga, a mi donosimo informacije za sve one koji još ne znaju kako ili za one koji se ne sjećaju jer nisu vozili jako dugo (premda smatramo da se to znanje ne može izgubiti! ). Da bismo upalili auto, potreban nam je ključ, a dobro je napomenuti i da su ključevi kodirani – premda su isti, jedan ključ nikada ne može otvoriti neki drugi auto.

Auto palimo tako da ubacimo ključ s desne strane volana i okrenemo do kraja u smjeru kazaljke na satu. Kada palimo auto, trebamo prvo nagaziti na kvačilo ukoliko je auto u brzini, a ukoliko je u leru, ne moramo. Kako upaliti auto u posebnim prilikama? O tome govorimo u nastavku.

Kako upaliti auto u zahtjevnijim uvjetima?

Opće poznata činjenica je da je auto teško upaliti tokom zimskih mjeseci, posebice kada su temperature ispod ništice. Stariji automobili više su ranjivi na takve probleme od novih, a najbolja solucija za takve situacije je jednostavno probati kad se temperatura malo popne. Uglavnom je problem u akumulatoru, a ako nemate kolegu koji ima kleme da Vam pomogne upaliti Vašeg starog tutača, preostaje Vam jedino pozvati HAK. Kako upaliti auto u drugim zahtjevnim situacijama, primjerice kad smo na uzbrdici? Ovo mnogima predstavlja problem, iako je u pitanju nije teška operacija.

Sve što trebate napraviti kako biste upalili auto na uzbrdici je podići ručnu prije ičeg drugog, upaliti auto leru, a zatim polagano otpuštati ručnu nakon što ubacite u brzinu i polagano dodajete gas. Kako upaliti auto i pokrenuti ga na uzbrdici je vrlo česti upit, no vjerujte nam da ćete uspjeti iz prve! Vožnja auta nije vještina koja je rezervirana samo za talentirane jer da je tako, ne bi svatko imao vozačku.

Kako upaliti auto? Što je s autima s automatskim mjenjačima?

Auti s automatskim mjenjačima upućuju da se radi o vozilima gdje ne morate mijenjati brzine. Kako upaliti i pokrenuti takav auto? Upalit ćete automatik baš na isti način kao i manual automobile – pomoću ključa. Kod automatika je bitno lagano nagaziti na kočnicu kod paljenja auta. To nije potrebno kod drugih automobila jer ako ste u prvoj brzini i stisnuli ste kvačilo, auto neće kretati.

Kako upaliti auto ako vozite automatik? Slijedite uputstva od ranije i ne brinite jer stvarne razlike zapravo nema. Automobili se mogu razlikovati u mnogim stvarima, no osnove vozačkog znanja dosta su da upalite i pokrenete većinu automobila. Ukoliko razmišljate o auto-školi kako biste savladali ovu vještinu, svakako Vam to preporučujemo, pogotovo u vrijeme kada nema puno toga za raditi. Kako upaliti auto, kako ga pokrenuti i što je sve bitno paziti u prometu – to su razna pitanja koja će Vam biti odgovorena i prije prvog sada vožnje!

Tagovi: