motion free

Quick Fit - jedite i gubite na težini

Riješite se masnih naslaga i izbacite toksine.

 • Razgrađuje masne naslage
 • Ubrzava metabolizam čak i kad se odmarate
 • Umanjuje apetit
 • Poboljšava opće stanje

Kako ubrzati metabolizam

Ljepota i zdravlje

kako ubrzati svoj metabolizam

Kako ubrzati metabolizam, što radi naš metabolizam

Ako ste jedni od onih koji često radije preskoče vježbanje i prepuste se užitku hrane, tada se sigurno pitate kako ubrzati metabolizam da bi došlo do procesa gubljenja kilograma. Postoje određeni savjeti za kako ubrzati metabolizam i kako poboljšati njegov rad, no prvo moramo razumjeti što je naš metabolizam i način na koji on radi. Naš metabolizam je tako skup različitih reakcija koje se odvijaju u živom organizmu i time rade razgradnju i sintezu hranjivih tvari. Metabolizam nije samo razgradnja hrane koju smo unijeli u sebe, već je ono i izgradnja našeg tkiva, mišića i zaliha. Bazalni metabolizam je naša minimalna razina energije koja nam je potrebna za obavljanje svakodnevnih funkcija kada je organizam budan, na njega utječu naša starost, dob ili visina. Aktivni ili radni metabolizam u drugu ruku označava energiju koju je potrebno sagorjeti ili potrošiti za sve aktivnosti tijekom dana, ovo se odnosi na primjerice hodanje, trčanje, bicikliranje ili obavljanje bilo kojeg fizičkog posla. Kako ubrzati naš metabolizam, probavu i krenuti mršavjeti? Odgovor je jedino promjenom hrane koju konzumirate kao i režimima vježbanja.

Kako ubrzati metabolizam, načini za ubrzanje rada metabolizma

Sigurno se pitate kako ubrzati metabolizam prirodnim putem i što jednostavnije? Postoje određene namirnice koje pomažu našem tijelu pri ubrzavanju probave i podizanju energije u našem organizmu. Za zdravo i efektivno mršavljenje pomoću našeg metabolizma bitne su sljedeće tri stavke: Pravilna prehrana, zaboravite na brzu hranu, trebate jesti redovito u manjim količinama i to tada kada znate da vam treba energija. Hrana mora biti svježa i puna hranjivih sastojaka. Fizička aktivnost je neizostavan dio kod ubrzana metabolizma, jer bez njega nema zdravog mršavljenja. Suplementi i dodaci prehrani su također dobra ideja, oni dolaze u obliku omega 3 masnih kiselina, proteina, minerala, vitamina i antioksidansa. Najbolje bi bilo da se sa stručnjakom savjetujete oko plana prehrane. Kako ubrzati metabolizam se može razlikovati od osobe do osobe, jer naravno nemamo svi isti princip funkcioniranja i ne „troši“ se svatko od nas jednako. Osnovne smjernice su da se pravilnije hranite, pijte puno tekućine i uvedite tjelovježbu u svoju svakodnevnu rutinu.

Kako ubrzati metabolizam, 8 načina kako možete ubrzati svoj metabolizam

Osim osnovnih smjernica kako ubrzati metabolizam, postoje određeni trikovi i načini koji nam mogu pomoći u tim smjernicama. Krenimo redom: Prvo je bitno da pijete puno tekućine, od toga najviše vode i čajeva. Kod čajeva moramo izdvojiti zeleni čaj koji je poznat po svojem utjecaju na metabolizam. Druga bitna stavka je da uvedete redovni doručak u svoj život, i to onaj kraljevske vrste. Zašto? Doručak je prvi obrok u danu i od njega ćemo dobiti većinu naše energije koja nam je potrebna za kroz dan. Treća stvar na koju želite obratiti pozornost je da jedete užinu tijekom dana, grickalice poput badema, oraha, sušenih lješnjaka. Četvrta bitna stvar je da pazite na unos hrane, tj. da pratite na to koliko jedete jer mnogi od nas se često znaju prejedati. Kada mislite da možete još a pojeli ste, najbolje je pričekati 20 ak minuta da vidite da ste zapravo siti. Peta stavka je začini i hrana, tj. savjet da začinite svoju hranu, osobito ljutinom koja pomaže pri mršavljenju. Šesta stvar na koju biste trebali obratiti pozornost je dovoljan unos proteina, jer upravo oni pridonose osjećaju dulje sitosti, također pomažu u izgradnji mišićnog tkiva. Sedma stavka je opet konzumacija tekućine, vode isključivo i to do 2 l dnevno. Zadnja stavka je konzumacija voća poput grejpa, limuna, naranča koji su bogati vlaknima i vitaminom c. Kako ubrzati metabolizam je prilično jednostavan proces ako se na njega odlučite

Tagovi:

motion free

Quick Fit - jedite i gubite na težini

Riješite se masnih naslaga i izbacite toksine.

 • Razgrađuje masne naslage
 • Ubrzava metabolizam čak i kad se odmarate
 • Umanjuje apetit
 • Poboljšava opće stanje

RE-Lite Plus - potpuno prirodno

Otkrij kako je na tisuće Hrvata izgubilo do 32kg

 • Bez gladi, odricanja i napornih vježbi
 • Smanjuje količinu hormona stresa tako da tijelo može samo izlučiti toksine
 • Sprječava tijelo da pojedenu hranu spremi u masne zalihe
 • Tijelo počinje s topljenjem masti oko trbuha, stražnjice i tvrdokornih dijelova
 • Višak kalorija se pohranjuje u obliku mišićne mase ili se izluči iz tijela
 • Povećava količinu elastina kako bi se koža zategla oko nove figure
 • Tijelo usvaja novi oblik i počinje dugoročno oblikovati liniju iz vaših snova