Kako spremiti teleći vrat

Hrana i piće

Kako spremiti teleći vrat

Kako spremiti teleći vrat ispod peke

Nabavili ste teletinu i tražite recepte kako spremiti teleći vrat? Dat ćemo vam jednu dobru ideju za teletinu ispod peke ali ako niste u mogućnosti koristiti peku, ovaj recept možete koristiti i za pečenje u pečnici. Prvo što trebate je meso zarezati sa gornje strane što dublje to bolje kako biste ih mogli puniti, posoliti ga i popapriti po želji. Sa senfom pomiješati medovinu ili med te tim namazom premazati teletinu.

U zarezane utore mesa ćete stavljati prethodno pripremljen krupno narezani češnjak, korjenasto povrće kao celer ili peršin, mrkvu, krupno narezani luk i jabuku. Ovo povrće može biti posloženo i oko mesa što vam ostane da niste utrpali u utore. Sve zajedno ćete zaliti sa uljem pokriti folijom i ostaviti preko noći u hladnjaku da se meso marinira.

Sljedeći dan ćete prebaciti meso i sastojke u posudu za pečenje ispod peke ili protvan za pećnicu, te još premazati mašću po mesu. Meso se peče polako ispod peke oko sat vremena ili u pečnici na 200 stupnjeva poklopljeno. Nakon sat vremena pečenja maknut ćete povrće i dodati krumpir koji ste umiješali u mješavinu začina i soli te vratiti u pečenjaru na pola sata, nakon pola sata ćete promiješati krumpir i okrenuti meso i vratiti u pećnicu i na peku ali bez poklopca kako bi se meso zapeklo i dobilo koricu. Evo kako spremiti teleći vrat ispod peke ili iz pećnice.

Kako spremiti teleći vrat na saft ili gulaš

Kako spremiti teleći vrat na saft ili gulaš možete ovisno o receptu koji ćete koristiti. Uz teletinu se oblično slažu šampinjoni i rajčica, pa prema tome možete odabrati da pripremite teletinu na saft i na kraju dodate dinstane šampinjone koji će dati dodatni okus vašoj mekanoj teletini koju ste pripremili na saft.

Kako spremiti teleći vrat na gulaš, te da li ćete teleći vrat kombinirati sa nekim drugim mesom i koliku ljutinu ćete odrediti za vaš gulaš ovisi o vašim okusima i željama. No, u gulaš obavezno dodajte i neko povrće koje će dodatno začiniti vaš gulaš. Pridržavajte se recepta kojeg pronađete i iznenadit ćete se svojim kuharskim sposobnostima.

Obično se teletina kombinira sa graškom, mrkvom, celerom, peršinovim korijenom, ali i peršinovim lišćem. Ukoliko se ipak odlučite ne pripremati saft ili gulaš, teleći vrat možete iskoristiti i za vrlo ukusno varivo, kojem možete dodati i grašak i pasiranu rajčicu, ali i napraviti noklice na kraju kuhanja variva.

Kako spremiti teleći vrat u rolano pečenje

Rolano pečenje se uobičajeno priprema za neke svečanosti i slavlja, no zašto ne biste iznenadili svoju obitelj i jednostavno jedan vikend napravili rolano pečenje od telećeg vrata. Potražite u kuharicama recepte kako spremiti teleći vrat u rolanom pečenju, te zapišite što vam je sve potrebno od sastojaka.

Kako spremiti teleći vrat u rolanom pečenju i čime ćete roladu puniti ovisi čime želite puniti vašu roladu. Punjenje može biti neko povrće u kombinaciji sa malo narezanog špeka ili sa nasjeckanim orasima i drugim orašastim plodovima koji se savršeno slažu sa špinatom i sirom. također u punjenje možete staviti i kuhana jaja koja ste prethodno skuhali i ogulili te ća vam biti dobara osnova za rolanje telećeg vrata.

Ne zaboravite da teleći vrat prije rolanja trebate istući batom za meso kako bi se i stanjilo i omekšalo za rolanje, posoliti i premazati premazom od senfa ili nekim drugim premazom prije nego stavite namirnice koje ste namijenili za punjenje teleće rolade.

Tagovi: