Kako spojiti laptop na tv

Tech

Kako spojiti laptop na tv

Kako spojiti laptop na tv

Mnogo je razloga koji nas mogu navesti na traženje opcija i rješenja kako spojiti laptop na tv. Koliko god današnji laptopi bili sve veći i koliko god kvaliteta slike na njima bila sve bolja, televizori će uvijek ostati najbolja solucija za gledanje multimedijalnog sadržaja. Kvaliteta slike i zvuka koje prenosi smart televizor je na fantastičnoj razini i ako niste van kuće, zaista nema smisla filmove gledati na laptopu ili mobilno uređaju.

Dobra stvar je što nam današnja tehnologija omogućava međusobno spajanje i sinkroniziranje gotovo svih smart uređaja, pa ne čudi da se i smart “starosjedioci” poput laptopa i televizora mogu spojiti bez problema. Često nam ekran, koliko god laptop bio velik, nije dovoljan za potpuno uživanje u gledanju filmova, razgovoru putem video linka, igranju igrica ili obavljanju poslova od kuće, pa se prvenstveno iz tih razloga traži način kako spojiti laptop na tv. Dvije su osnovne opcije kako spojiti laptop i televizor, a to su putem usb ili HDMI kablova ili bežičnim putem preko bluetooth i WiFI veze.

Kako spojiti laptop na tv putem HDMI kabela

Najpouzdaniji najjednostavniji način kako spojiti laptop na tv je putem kabla i to HDMI kabla. Kablovi prenose video i audio signale, a najkvalitetniji kablovi koji prenose video i audio signale najveće kvalitete su HDMI kablovi. Dodatna prednost kod HDMI vrste kablova je što su mu oba kraja ili konektora jednaka. Svi smart uređaji poput televizora i laptopa imaju priključak za HDMI, što omogućava spajanje takvih uređaja na način da nije bitno koji kraj HDMI kabela ide u laptop a koji u televizor. Jedan kraj HDMI kabela spojite na televizor a drugi na laptop, a potom u izborniku televizora odaberite ulazni kanal koji odgovara mjestu gdje ste priključili HDMI kabel.

HDMI kabel nije potrebno dodatno kupovati, jer dolazi uz televizor, pa čak i uz laptop prilikom kupnje. Ako odaberete žičani način kako spojiti laptop na tv, osigurat ćete najbolju kvalitetu slike, a uz to slika s laptopa će do tv dolaziti sa minimalnim kašnjenjima.

Kako spojiti laptop na tv- bežično

Ako posjedujete novije računalo ili laptop, osim putem HDMI kablova, imat ćete nekoliko opcija kako spojiti laptop na tv i to bežično. Naravno bežično spajanje laptopa i smart televizora ovisit će o brendu laptopa i televizora, ali uglavnom se radi o vrlo sličnoj proceduri. Također, nešto je lakše bežično spojiti i sinkronizirati laptop i televizor od istog proizvođača, jer su njihovi operacijski sustavi u potpunosti usklađeni.

Procedura je veoma jednostavna a oba uređaja morat ćete spojiti na kućnu mrežu, kako bi kroz akcijski centar i nadzornu ploču operacijskog sustava na laptopu, mogli pronaći televizor na mreži i odabrati opciju povezivanja. Kako danas velika većina kućanstava ima vlastitu internet mrežu, ovaj način spajanja smart uređaja dominira te postaje prva opcija jer je brzina kojom putuju video i audio signal dosegla razinu kabelskog spajanja. Ako birate bežičan način kako spojiti laptop na tv budite spremni na male nedostatke, u prvom redu mogućnost pucanja veze prilikom problema sa internet konekcijom.

Tagovi: