Kako smanjiti volumen prostate

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate
  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti
Kako smanjiti volumen prostate

Kako smanjiti volumen prostate, povećana prostata

Predstojna žlijezda, poznatija kao prostata je muška spolna žlijezda koja se nalazi u prostoru između mokraćnog mjehura i ravnog crijeva muškarca. Okružuje mokraćnu cijev koja je odgovorna za provođenje mokraće iz mjehura kroz penis. Prostata oblikom podsjeća na kesten, tako se može čuti i naziv kestenjača. Prostata je bitna jer se u njoj nalaze mnoge aktivne stvari koje štite spermije i omogućuje im preživljavanje. Prostata kod muškarca raste lagano do doba puberteta, kada se odjednom naglo poveća i postiže svoju normalnu veličinu i oblik. Oko sredine 40-ih godina kod muškaraca se pojavljuje umnožavanje stanica u prostati što dovodi do njenog povećanja koje se naziva adenom, benigna hiperplazija ili dobroćudno povećanje prostate. Kako smanjiti volumen prostate kada dođe do njenog povećanja? Prvo je važno za znati kako povećanje prostate nema veze sa samim rakom prostate. Dobroćudno povećanje prostate se odvija u samoj njenoj unutrašnjosti, dok se rak razvija na samom vanjskom djelu žlijezde. Povećanu prostatu se ne smije ignorirati, kao ni pitanje kako smanjiti volumen prostate kao i sami pregled kod doktora.

Kako smanjiti volumen prostate, uzroci i simptomi

Muškarci, kao i žene kad dosegnu srednju dob prolaze kroz razne hormonalne promjene. Uzroci zašto se ovo događa u tijelu su nepoznatu, ali faktori koji pridonose promjenama su svakako godine. Istraživanjem na raznim svjetskim sveučilištima stručnjaci su otkrili kako uzroci za povećanje prostate mogu biti gojaznost, pretjerano uživanje u alkoholu, nikotin i nasljedna sklonost. Rizik od raka prostate raste kako muškarac postaje stariji, no povećana prostata nije znak da će se rak razviti. Kako bi znali kako smanjiti volumen prostate moramo znati koji su prvi simptomi koji dovode do njenog povećanja. Prvi simptomi se pojavljuju kada osjetite učestalu potrebu za mokrenjem, pri kojem je mokrenje slabo i sporije. Navedeno može dovesti do nepotpunog pražnjenja mjehura koje uzrokuje upalu prostate. Kako smanjiti volumen prostate? Prvi korak koji je važno učiniti je svakako posjet liječniku i organiziranje samog pregleda prostate kako bi utvrdili o kakvom povećanju se radi. Pregled prostate je brz pregled koji traje svega 2 minute i kompletno je bezbolan. Ovakvi pregledi su iznimno važni ako osjetite da nešto nije u redu s prostatom, mogu ukazati na postojanje upale, dobroćudnog povećanja prostate ili razvoja raka prostate.

Kako smanjiti volumen prostate, prevencija i liječenje

Preventivne mjere se provode kada muškarac krene osjetiti početne smetnje benignog povećanja prostate. Prevencija kako smanjiti volumen prostate se sastoji od: izbjegavanja duljeg boravka u hladnom ili vlažnom okruženju, umjerenom konzumiranju kiselih/ljutih/slanih jela kao i umjerene konzumacije kave i alkohola. Opuštanje prije samog procesa mokrenja može također pomoći pri pražnjenju samog mjehura. Ako je prostata povećana a ne postoje znakovi tj. simptomi, onda se liječenje prostate sastoji od periodičkih kontrola na kojima se može utvrditi da li je došlo do pogoršanja. Samopomoć kod kako smanjiti volumen prostate se sastoji od: Uriniranja čim osjetite potrebu, izbjegavanja alkohola i kofeina i to osobito nakon večere, pijte puno tekućine tijekom cijelog dana, izbjegavajte lijekove koji sadrže antihistamin, budite na toplome i redovito vježbajte, smanjite unos mliječnih proizvoda i rafiniranih ugljikohidrata. Postoje također i određeni lijekovi koji vam mogu pomoći pri povećanoj prostati, no o tome se svakako savjetujte s liječnikom. Povećana prostata je danas problem koji se pojavljuje kod mnogih muškaraca, važno je naglasiti kako je to normalna pojava koja se da riješiti.


Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate
  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti