Kako skinuti piercing

Zanimljivosti

Kako skinuti piercing

Kako skinuti piercing, najčešća vrsta piercinga

Piercing uz tetovažu je jedan od najstarijih načina ukrašavanja tijela. Danas gotovo ne postoji ženska osoba koja nema probušene uši, što je upravo najčešći oblik piercinga. Kako skinuti piercing je pitanje koje si mnogi od nas postave kada želimo promijeniti oblik nakita ili jednostavno maknuti nakit. Kako skinuti piercing s ušiju? Uklanjanje piercinga može biti nezahvalno i teško, no srećom postoje određeni načini koji nam mogu pomoći u olakšavanju postupka. Ako želite skinuti piercing za uha prvo je bitno očistiti sami piercing i područje oko njega. To ćete učiniti tako da štapić za uši ili komad vate namočite s vodikovim peroksidom i trljate područje uha koje je probušeno i ima nakit. Zatim ćete polako opustiti dio čavlića s rupom tako što ćete ga okrenuti u smjeru kazaljke na satu dok se lagano ne okrene. Zatim jednostavno izvucite stražnji pa prednji dio naušnice brzo i nježno. Važno je naglasiti da ako ne umetnete neku zamjenu nakita da će vam se rupica u uhu zatvoriti i tada dolazi do potrebe za ponovnim bušenjem uha. Skidanje piercinga je lagan proces koji zahtjeva ponešto strpljenja i mirnu ruku.

Kako skinuti piercing, vrste piercinga

Piercing nakit je danas dostupan od različitih materijala, što pridonosi razlici u cijeni. Odabir piercing nakita je od iznimne važnosti, jer različite vrste imaju različite načine kako skinuti piercing i različite veličine/širine. Koje sve vrste piercinga postoje i kako skinuti piercing? Piercinzi s vijčanim navojem su svakako najpoznatiji i najčešći. Oni funkcioniraju na princip da imaju navojni vrh koji se uvrće u labret. Ovo je najčešći oblik za naušnice, i samim dodirivanjem klinova naušnice ono se može olabaviti. Nakon njih piercing s klinovima zauzima drugo mjesto u popularnosti i jednostavnosti, ove piercinge tako možete najčešće opet pronaći na ušima. Krasi ih karakteristika gornjeg dijela s tankim i savitljivim stupićem koji ima maleni zavoj, tako se gornji dio zakači u labaret. Da bi ga uklonili trebate lagano gurnuti gornji dio i uviti ga, zatim izvući. Prsten piercing ima suptilnu šarku kao i zatvarač koji klikne unutra i van, ovo je dosta teško za pronaći, tako da je najbolje da zamolite prijatelja ili nekoga od bližnjeg da vam pomogne. Kada pronađete dio zatvaranja dovoljno je samo kliknuti zglobni dio. Također postoje i nepomični prstenovi s kuglicama, za njihovo skidanje je potrebno držati naušnicu s obje strane kuglice i uvrnite naušnicu i prste u suprotnim smjerovima.

Kako skinuti piercing, Barbell piercing

Nebitno koji dio tijela odlučite probušiti, pierceri uvijek prvo preporučuju piercinge barbell vrste. Razlog? Barbell piercing ostaje osiguran i tako daje mogućnost piercingu da zacijeli prije nego dođe do promjene nakita. Glavni cilj je da imate ugodan piercing koji može zarast bez incidenta. Barbell piercing se najčešće skida kod piercera kada mijenjate nakit, ovo je često slučaj sa slučajem kada bušite nos. Ako prvi put bušite nos i želite primjerice ring piercing, pierceri prvo preporučuju straight barbell poznatiji kao „kuglica“. Svrha straight Barbella je da vam širi probušenu rupicu kako bi kasniji nakit koji dođe na njegovo mjesto savršeno sjeo. Mnogi čak i odluče ostaviti navedeni piercing u nosu, uhu, usni ili na nekom drugom mjestu. Kako skinuti piercing koji ima barbell oblik? Vrlo jednostavno, dovoljno je da samo da s jednom rukom držite piercing a s drugom piercing okrećete ulijevo dok piercing ne krene popuštati. Kako skinuti piercing je proces koji je drugačiji ovisno o samom piercingu i mjestu na kojemu se nalazi. Ako imate poteškoća pri skidanju, ili ako niste voljni sami isprobavati, slobodno možete otići u salon gdje ste stavili piercing i zamoliti osoblje da ga skine. Od iznimne je važnosti da su vam ruke uvijek čiste i dezinficirane kada idete skidati/mijenjati nakit, isto tako je bitno obavezno očistiti i sami nakit prije stavljanja.

Tagovi: