Kako se riješiti muha

Zanimljivosti

Kako se riješiti muha

Evo kako se riješiti muha u stanu!

Provjerili ste svoje prozore, uvijek zatvorite vrata nakon što uđete u svoj dom, i držite sve čistim. Ipak, iz ugla oka, vidite to: iznenadno zujanje muhe. Iako te štetne organizme povezujemo s ljetnim mjesecima, muhe reproduciraju se tijekom cijele godine i mogu biti problem bez obzira na sezonu. Aktivnije tijekom najtoplijih dijelova godine, tako da je invazija muha je vjerojatno. Muhe mogu živjeti samo 10-25 dana, ali u to vrijeme mogu položiti stotine jaja. Ovako se možeš riješiti kućnih muha bez da provodiš dane sa udaračem muha. Stoga, evo kako se riješiti muha.

Voda je potrebna za uzgoj muha. To je bitan dio njihove prehrane, budući da muhe ne mogu živjeti više od 48 sati pouzdanog izvora bez pristupa vodi.
Mnoge infestacije muhe posljedica su prekomjerne vlage i nakupljanja krhotina oko kuće. Voda se često može nakupljati u vlažnim ili vlažnim područjima poput umivaonika ili odvoda. Stoga, način kako se riješiti muha podrazumijeva smanjivanje vlage i nakupljanja vode oko kuće.

Saznate kako se riješiti muha uz pomoću ovih koraka

Muhe su iritantan kukac koji nikoga ne veseli. Sigurno ste se jednom tokom života upitali kako se riješiti muha. U nastavku ćemo iznijeti neka rješenja.

Osoba bi trebala provjeravati i čistiti mjesta koja uključuju:
-podovi, uklanjanje hrane ili ostatka hrane
-umivaonici i odvod za kupanje ili tuš kadu
-odvodi
-prljave krpe
-unutar kontejnera za smeće
-pod aparatima, kao što su hladnjaci
-pukotine u podnim ili zidnim pločicama gdje bi bakterije mogle rasti
Domaćini obično ulaze izvana, ali ponekad se razmnožavaju u zatvorenom prostoru. Mjesta za razmnožavanje unutar njih češća su u zgradama s prostorijama za unutarnje smeće i sastavljačima. Održavanje lokacija na kojima se domaćini obično razmnožavaju pomoći će u sprječavanju budućih infestacija. Osobitu pažnju treba posvetiti:
-područja s stajaćom vodom, kao što su cisterne vode
-držanje zatvorenih vrata ili drugih točaka ulaska
-čišćenje nakon kućnih ljubimaca
-čišćenje kanti za smeće i okolnih područja
-čišćenje hrane koja propada, kao što su pale jabuke sa stabla
-redovito čišćenje površina kuhinje i kupaonice. To su ukratko glavni koraci kojih se trebate držati ako vas zanima kako se riješiti muha.

Ako znate kako se riješiti muha, taj problem može nestati u par dana!

Taj dosadan kukac zvan muha nas može izluđivati ne samo tokom ljetnih mjeseci već kroz cijelu godinu. Evo kako se riješiti muha.

Stalna vlaga u odvodima osigurava pogodan okoliš za uzgoj muha. Ponekad počivaju na zidovima oko umivaonika ili tuša.
Provjeriti ima li muha u odvodu:
Stavite neku jasnu traku preko odvodnog ulaza.
Pobrinite se da ljepljiva strana bude okrenuta prema dolje.
Ostaviti mali jaz kako bi se omogućilo neki protok zraka u odvod potaknuti muhe.
Osoba bi trebala periodično provjeravati ima li muha na vrpci. Broj muha koje štapić označava veličinu zaraze.
Čišćenje odvoda trebalo bi uništiti mjesto razmnožavanja i zaustaviti zarazu. Postoji nekoliko opcija za njihovo čišćenje. Međutim, obični izbjeljivači ili sredstva za čišćenje odvoda nisu učinkoviti za uklanjanje bakterija. Osoba može:
Četkicu za čišćenje cijevi koristite za pranje strana: četkica bi trebala biti abrazivna, kao što je metalna četkica. Iskoristite nekoliko lonaca kipuće vode za ispiranje ostataka nakon ispiranja.
Kombinirajte sapun za pečenje, sol i ocat u otopinu: Pustite otopinu niz odvod i ostavite je preko noći. Onda se vratite ujutro da prolijete kipuću vodu niz odvod da isperite ostatke.
Koristite antibakterijske drenažne tretmane: međutim, oni mogu potrajati nekoliko tjedana. Ako se držite navedenog plana, više se nikada nećete upitati kako se riješiti muha!
Tagovi: