Kako se riješiti mrava

Zanimljivosti

Kako se riješiti mrava

Kako se riješiti mrava kada ne želite upotrebljavati kemijska sredstva

Čistoća kuće ili stana je prvi i najvažniji način obrane od mrava, jer mrvice i ostaci druge hrane po podu i radnim površinama, kao i vlaga po kutovima i neodržavane kante za smeće, a te male napasti izlaze i iz odvoda prljavih sudopera, lavaboa i kada. Kako se riješiti mrava kada ne želite upotrebljavati kemijska sredstva, jako je puno prirodnih načina borbe protiv najezde mrava. Krenite sa najstarijim i mnogo puta iskušanim recepturama. Brašno je jedna od najstarijih namirnica i ima ga svako kućanstvo, a mravi ga nikako ne vole, pa od tanke linije brašna možete napraviti prepreke mravima gdje god se pojave, ali podloga za brašnastu liniju mora biti suha. Kako se riješiti mrava, sličnu liniju obrane od mrava možete iscrtati i kredom, jer ne vole ni kalcijev karbonat, a kreda se lakše obriše. Ako ste kupili dvostruku ljepljivu traku za lijepljenje kukica na pločice, možete njome oblijepiti pristup hrani u vašim policama i mravi će se sami upecati.

Kako se riješiti mrava, ako volite sprejeve protiv nametnika, napravite svoj, prirodni sprej

Ljudi vole sprejeve jer su praktični i njima je lako rukovati, no i tragove spreja nakon nekog vremena trebate očistiti, bili oni kemijski spojevi ili vaše kućne recepture. Kako se riješiti mrava, ako volite sprejeve protiv nametnika, napravite svoj, prirodni sprej treba biti mješavina vode, malo tekućeg sapuna, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora, možete u to dodati mljeveni lovor, klinčiće i paprenu metvicu. Dobro sve promućkajte i vaš sprej je spreman izgraditi barijere za mrave koji su zaposjeli bilo koji dio vaše kuće. Kako se riješiti mrava, možete na kutije i tegle s namirnicama zalijepiti list lovora, kadulje ili oraha i miris će otjerati mrave. Zakuhajte nekoliko žlica soli u malo vode, ohladite tu zasićenu slanicom i s malo vate ili kistom premažite sve površine gdje se pojavljuju mravi. Ne zaboravite drugi dan očistiti te površine, jer je slana otopina ljepljiva, a slanicu spremite u teglicu, za slučaj da se mravi opet pojave.

Kako se riješiti mrava, svatko ima u svojoj kući namirnice koje mravi ne vole

U svakom kućanstvu se koristi bar nekoliko namirnica koje mravi ne vole. Sodu bikarbonu rasporedite u malim otvorenim posudicama, mogu biti i ukrasne, čistit će vam zrak, naročito ako ste pušač, a ni mravi je ne vole. Kako se riješiti mrava, svatko ima u svojoj kući namirnice koje mravi ne vole, od sode bikarbone, boraksa, cimeta, kave, sve može poslužiti i kao tanka crta obrane, kao s brašnom i kredom. Neki preporučuju sodu bikarbonu pomiješati sa šećerom u orahu u jednakim omjerima. Borak i šećer u jednakim omjerima pomiješajte sa čašom tople vode i koristite otopinu kao sprej ili je nanosite kistom ili vaticom. Kako se riješiti mrava, bijeli alkoholni ocat ili čisti limunov sok koristite na isti način. Papar je također vrlo dobar za rastjerivanje mrava, ako nemate limuna, napravite otopinu od citronata (limunska kiselina) imat će isti učinak na mrave kao i sok iz cijelog limuna. I sve je ovo prirodni način, bez dodatnih troškova.

Tagovi: