Kako se riješiti mitesera

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni
Kako se riješiti mitesera

Što su i kako se riješiti mitesera

Različiti ljudi imaju različite tipove kože lica, neki imaju masnu, neki suhu, a neki mješovitu kožu lica. Iako se razlikuju po tipovima, svaka koža ima pore. Pore ze napune masnoćom i nečistoćom iz okoline i koža to izbacuje u obliku mitesera. Nečistoće iz zraka koji nas okružuje mogu doći od prašine, ispušnih plinova, gradskog smoga, grinja.

Kako se riješiti mitesera stručnjaci savjetuju da se lice čisti svakodnevno ujutro i navečer. Ujutro se lice čisti od grinja i prašine koje se nađu u svakom domaćinstvu, a navečer se lice čisti zbog svih nečistoća koje su prisutne nakon čitavog dana. Pored temeljitog čišćenja lica potrebno je i primjenjivati adekvatnu njegu lica.

Adekvatna njega lica je osnova za postupak kako se riješiti mitesera i za sprečavanje bilo kakvih promjena na licu. Sami miteseri u često tamnije boje nego vaše lice, no ta tamnija boja nije zbog nečistoće, već zbog oksidacija sastojaka koji su se tokom dana ili noći uvukli u pore i njihovog nagomilavanja u porama.

Kako se riješiti mitesera i pravilno njegovati lice

Pravilan način pranja lica i temeljitog čišćenja su ključan način kako se riješiti mitesera. Postoje različite tehnike čišćenja lica, na primjer čišćenje lica možete obaviti mehaničkim pilingom, uljnim čišćenjem lica, dvofaznim čišćenjem, balzamom ili pjenom za čišćenje lica, mlijekom ili gelom za čišćenje lica. Koju god metodu čišćenja lica odabrali najvažnije je da se iz pora očisti što je više moguće nečistoća i masti.

Dermatolog ili vaša kozmetičarka vam je definirala tip kože vašeg lica i preporučili su vam s obzirom na vašu dob na koji način da prilagodite njegu lica, već ste na dobrom putu kako se riješiti mitesera jer imate savjet stručnjaka.

U svoju dnevnu rutinu kako biste preventivno spriječili nastanak mitesera možete uključiti i njegu serumima, maskama za lice, kreme za lice i područje oko očiju, te razne pilinge. Kreme i pilinge ne samo da trebate prilagoditi tipu svoje kože nego i dobi, pa je savjet dermatologa, kozmetičarke, ljekarnika vrlo koristan kako bi nabavili proizvode za njegu koji će najkorisniji za vašu kožu lica.

Kako se riješiti mitesera i spriječiti njihov nastanak

Iako je temeljito čišćenje lica i pravilna njega kože lica potrebna za vaš problem kako se riješiti mitesera, ipak pripazite da liče previše ne očistite jer time uklanjate i dobre bakterije. Dobre bakterije pomažu koži da ne bude previše suha ili previše masna. I dalje stojimo pri tome da je potrebno lice čistiti ujutro i navečer.

Umjereno čišćenje lica znači da nećete trljati lice dok ne pocrveni jer bi moglo doći do ljuštenja kože ili do prekomjerne proizvodnje masti u koži unutar pora. Pretjerano čišćenje i nepravilna njega lica naravno vodi do nastanka mitesera.

Još jedan savjet, osim redovnog čišćenja i njege lica, koji bi vam pomogao kako se riješiti mitesera je redovno mijenjanje jastučnica na kojim spavate. Dermatolozi preporučuju mijenjanje jastučnica svakih jedan do maksimalno tri dana iz razloga što se nečistoće nakupljaju na njima dok spavate. Možda ne perete kosu svaki dan pa putem kose se nečistoće mogu prenijeti na jastučnice i na vaše lice.


Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni