Kako se prijaviti za cijepljenje

Ljepota i zdravlje

Kako se prijaviti za cijepljenje

Kako se prijaviti za cijepljenje? Javite se svom doktoru opće prakse!

Svijet kojeg gnjavi pandemija koronavirusa svakako nije idealan, no ljudski resursi i ljudska snaga doveli su nam u najkraćem mogućem roku cjepiva. Premda se dio populacije buni protiv takvog modela rješavanja pandemije, drugu alternativu nitko nije nikad ni ponudio. Kako se prijaviti za cijepljenje? Cijepljenje u Hrvatskoj završilo je svoju prvu fazu u kojoj se masovno cijepilo stanovništvo na dnevnoj razini. Ipak, i dalje možete zatražiti svoj termin za cijepljenje kod svog doktora opće prakse. Nazovite svoju ordinaciju, upitajte za cjepivo i Vaša ambulanta trebala bi Vam dati termin. Kako se prijaviti za cijepljenje određenim cjepivom? U ovoj fazi cijepljenja možete i sami odlučiti koje cjepivo želite. Ne želite mRNA cjepiva? Napomenite to svom doktoru opće prakse i dobit ćete drugo cjepivo. Ne sviđa Vam se AstraZeneca radi drame koju su imali u startu? Ne morate se cijepiti cjepivom u koje sumnjate – odaberite cjepivo samostalno. Ukoliko navedenog cjepiva nema, pitajte kada dolazi i pričekajte svoj termin. U svakom slučaju, svoju građansku dužnost možete obaviti brzo, jednostavno i bez ikakvih čekanja.

Kako se prijaviti za cijepljenje na Velesajmu?

Zagrebački velesajam postao je glavna stanica za cijepljenje u Zagrebu i okolici. Oni koji se ne prijave kod svojih doktora opće prakse, mogu se cijepiti na Velesajmu. Neke ordinacije nemaju svoju lokalnu pošiljku cjepiva pa ionako svoje osiguranike cijepe na Velesajmu. Kako se prijaviti za cijepljenje na Velesajmu? Na isti način kao i u svojoj ambulanti. Dodatno što nudi Velesajam je cijepljenje bez najave subotom do 12: 00 sati. Ukoliko nemate vremena obaviti cijepljenje tokom tjedna, uvijek možete u subotu ujutro zaputiti se ka Velesajmu i tamo obaviti svoju dužnost. Kako se prijaviti za cijepljenje u posebnim slučajevima? Morate znati da ukoliko ste imali COVID-19, mora proći određeno vrijeme prije nego što možete primiti cjepivo. Pandemija koronavirusa trajat će ovisno o tome koliko će trajati proces cijepljenja. Ukoliko želite brži povratak u staru normalu, obavite svoje cijepljenje već ovaj tjedan i pridružite se svima onima koji su već obavili svoju vakcinaciju.

Kako se prijaviti za cijepljenje digitalno?

Hrvatska vlada također je uložila trud u digitalno naručivanje. Putem platforme Cijepise. hr možete obaviti svoju prijavu bez zvanja svog doktora opće prakse. Rezultat je isti: dobit ćete upute gdje se cijepiti i dobiti svoj termin. Cijepljenje protiv koronavirusa odvija se u dvije doze. Prvu dozu primate kad dogovorite termin, a druga Vas čeka tjednima (ili mjesecima) kasnije. Kada dobivate drugu dozu cjepiva ovisi o tome kojim ste se cjepivom vakcinirali. Ukoliko ste uzeli AstraZenecu, druga doza čeka Vas puno kasnije. Oni koji se cijepe Pfizerom, drugu dozu mogu primiti već nakon tri tjedna. Nuspojave cjepiva manifestiraju se u obliku vrućica, bolova u mišićima, umora i malaksalosti. Sve nuspojave relativno su česte i pojavljuju se 1-2 dana nakon cjepiva, no isto tako brzo prolaze. Kako se prijaviti za cijepljenje, pitate se? Samo nazovite svog doktora ili koristite platformu cijepise. hr. Kada i kako se prijaviti za cijepljenje ovisit će najviše o Vašem dnevnom ritmu. Obavite cijepljenje što prije i odradite svoju ulogu u suzbijanju pandemije!
Tagovi: