Kako se našminkati – vodič za cure u 3 koraka

Ljepota i zdravlje

Kako se našminkati - vodič za cure u 3 koraka

Kako se našminkati i napraviti idealnu bazu za šminku

Prvi savjet koji biste trebali poslušati da biste znali kako se našminkati jest savjet o tome kako pripremiti savršenu podlogu za vašu šminku. Svaki preduvjet da bi vaša baza na licu izgledala dobro jest da napravite svaki korak u vašoj rutini njege kože kao i inače. Dakle, započnite sa pranjem lica pjenom ili gelom za čišćenje lica ili dvofaznim čišćenjem. Nakon toga nahranite svoju kožu tonerom te nanesite serum za lice koji inače koristite. Najbolje bi bilo upotrijebiti serum za njegu lica bogatog hijaluronom kako bi vaša koža ispod sve te šminke ostala njegovana, hidratizirana i nahranjena. Nakon seruma namažite hidratantnu kremu za okoloočno područje, te hidratantnu kremu za čitavo lice.

Nakon obavljene rutine njege lica, nanesite primer. Primer je baza koja vašoj šminki dopušta lakše nanošenje i pravilan izgled na koži, a pritom štiti vaše pore od nagomilavanja šminke i nečistoća u njima. Ovisno o tipu kože koji imate takve ćete proizvode i koristiti. Najbolje se posavjetovati sa šminkerom ili u kozmetičkom salonu kakav bi vama primer najviše odgovarao.

Ako stvarate podlogu na licu za svaki dan možda je najbolji odabir za vas pigmentirana CC krema ili lagani mineralni puder. Ukoliko vas zanima kako se našminkati za večernji izlazak, odaberite pravilnu nijansu pudera sa odgovarajućim efektom, na primjer matte efekt, ili jaki puder koji će izbrisati svaku poru na vašem licu. Vrlo je važno da odaberete pravu nijansu kako ne biste izgledali čudno.

Kako se našminkati sjenilima za oči

Kako se našminkati za svaki dan tada možete samo malo naglasiti oči prirodnom bojom sjenila. Najbolje je odabrati neko sjenilo koje je iste boje kao i vaš bronzer u prahu koji ćete nanijeti ili uzeti baš taj bronzer kako bi izgledalo što prirodnije. Za svakodnevan izgled šminke nije vam potrebna olovka za oči ili bilo kakvo pretjerano naglašavanje oči kako ne bi izgledalo pretjerano i neukusno.

Kružnim pokretima kista nanosit ćete sjenilo kako bi ono svugdje bilo ravnomjerno naneseno i kako ne bi izgledalo umrljano. Da biste naglasili oči na područje donjih trepavica nanesite isto to sjenilo blagim pokretima u maloj količini. Završite šminkanje oči sa blagom maskarom koja samo naglašava vaš prirodan izgled trepavica.

Kako se našminkati oči za večernji izlazak? Možete se poigrati tamnijim bojama sjenila, s time da koristite komplementarne boje sjenila uz boju vaših očiju. Možete kombinirati dva sjenila te pokretima kistom pokušajte stopiti dva sjenila kako biste postigli ujednačen izgled sjenila. ukoliko želite naglasiti oči možete nanijeti i tamnije sjenilo. Na područje donjih trepavica možete dodati crnu olovku na unutarnji dio kapka, te prije nanošenja maskare možete nanijeti i tuš. Šminkanje završite nanošenjem bogate maskare koja će povećati volumen vaših trepavica.

Kako se našminkati rumenilom i ostalim vrstama sjenila

Nakon što ste naučili kako se našminkati za svaki dan i za izlazak navečer pomoću stvaranja baze za šminku i nanošenjima sjenila za oči, evo nekoliko uputa za šminkanje rumenilo, bronzerom i highlighterom. Upotrijebite veliku četkicu dok nanosite bronzer ispod jagodične kosti prateći prirodnu sjenu koja vam pada na lice.

Bronzer nanesite i na rub čela, te ako želite možete tanjim kistom završiti područje oko nosa, Uzmite četkicu za rumenilo i nanesite blago iznad i više u stranu rumenilo u nijansi koju ste odabrali za vaš ten. Ako nanesete rumenilo direktno na jagodice, možete dobiti umorni izgled obješenih jagodica. Ukoliko na pravilan način nanesete bronzer i rumenilo u par poteza možete postići svjež i mladolik izgled.

Nemojte pretjerivati sa rumenilom kao ni sa ostatkom šminke te pratite upute kako se našminkati pravilno i zasigurno ćete postići sjajne rezultate. Highlighter se nanosi prateći rumenilo, ne pretjerano iznad jagodične kosti, no niti na njoj. Nanesite ga malo, suptilno a to možete postići tapkanjem. Isto napravite isa vrhom nosa. Za dnevne varijante šminkanja možete izbaciti highlighter, te koristiti samo bronzer i rumenilo.

Tagovi: