Kako se moli krunica pobjede

Kako se moli krunica pobjede

Krunica pobjede moli se za zaštitu

Krunica pobjede moli se onda kada se osjeti napad od strane neprijatelja ili kada se osjeti zlo. Navedena molitva oslobađa od osjećaja težine, zla, tereta. Krunica pobjede se moli kada se želimo osloboditi od zla, ali i kada želimo zaštititi svoje bližnje. Moli se Predragocjena Krv Kristova da pobjedi nanošeno zlo u našim životima i da se svako zlo pretvori u dobro ili blagoslov. Može se moliti svaki dan, osobito za vremena kada osjećamo napade od neprijatelja ili kada osjećamo prisutnost zla ili zle energije.

Isto tako, može se moliti i kao svojevrsna zaštita od navedenoga. Ne postoji molitva koja je toliko kratka, jednostavna i moćna kao navedena krunica. Svakodnevnom molitvom možemo se uspješno zaštititi od zlih utjecaja i energije, što pridonosi stanju blagostanja i mirnoće. Ovu molitvu možete moliti sami i privatno ili u crkvi. Navedena molitva se moli isključivo svojevoljno, nikada se ne moli nakon pokore ili kao dio mise/obreda.

Kako se moli krunica pobjede?

Molitvom te krunicom bijemo bitke na ovome svijetu. Naša vjera postaje naš svojevrsni štit i Riječ Gospodnja nam rasvjetluje razum i srce. Krunica pobjede moli se onda kada se želimo osloboditi svih negativnih i ružnih osjećaja i kada želimo koračati dalje bez dodatnog tereta na duši. Kako se moli krunica pobjede? Moli se na običnu krunicu. Prvo ćemo moliti vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava ocu. Umjesto da molimo Oče naš pred svaku deseticu molimo sljedeće:

"Vječni Oče, prikazujem Ti ovu Predragocjenu Krv našega Gospodina, kao zadovoljštinu za moje grijehe, za utjehu svim dušama koje su u čistilištu, kao i za potrebe naše svete Crkve. Amen". Na manja zrnca molit će se sljedeće: "Krv Kristova, pobjednica nad zlim duhovima, spasi me (nas)". Umjesto molitve Slava Ocu, nakon svake desetice će se moliti: "Oni ga pobjede krvlju Jaganjčevom i s riječju svoga svjedočanstva". Na kraju krunice molit će se: "Slavljen i hvaljen uvijek budi Isuse, onaj koji nas je otkupio sa svojom krvlju". Krunici možemo i za kraj dodati i litanije za Krv Kristovu.

Kada se moli krunica pobjede?

Kao što je navedeno, krunica pobjede se moli u trenucima kada se želimo osloboditi zla, zlih namjera, neprijatelja. Ova molitva donosi osjećaju olakšanja i donosi osjećaj mogućnosti pobjede dobrog nad zlim. Moli se za sebe, ali i za osobe koje želimo zaštititi od zla i zlih namjera u ovome svijetu. Krunica pobjede može se moliti svakodnevno ili prema potrebi kada osjećamo određeni teret koji nas vuče prema dolje. Moli se na krunici, gdje će se slijediti gore navedeni red.

Za dodatnu zaštitu možemo moliti i molitvu Oče naš, Zdravo Marija i Slava Ocu. Može se moliti i nakon pokore ili ispovijedi kako bi se dodatno zaštitili od zla i kako ne bi ulazili u napast rađanja novih grijeha. Molitva oslobađa osjećaj tereta s duše i leđa, pridonosi stanju mira i lakoće i štiti od neželjenih sila. Ukoliko vam je potrebna pomoć pri izvođenju navedene molitve, uvijek se možet obratiti svome župniku ili svećeniku koji će vas rado voditi kroz molitvu.


Tagovi: