Kako pripremiti brokulu kao prilog

Kako pripremiti brokulu kao prilog

Kako se priprema svježa brokula kao prilog?

Brokula je česta namirnica u mnogim kuhinjama, a sve zahvaljujući svojim hranjivim tvarima poput vitamina, minerala, vlakna i antioksidansa. Ovo zeleno povrće veoma je zahvalno za obradu i upravo zato je idealan prilog. Brokula se može pripremati svježa ili smrznuta, i isto tako može se poslužiti kuhana, pirjana, pečena, pohana. Kako se priprema svježa brokula kao prilog? Izaberite brokulu koja ima zelene cvjetove i čvršću stabljiku. Gledajte na to da brokula nema vidljivih mrlja ili oštećenja. Brokulu zatim očistite na način da joj odrežete stabljiku i uklonite lišće.

Operite brokulu pod hladnom vodom i uklonite sve moguće prljavštine. Kako se priprema svježa brokula kao prilog? Recept je sljedeći: U posudi u kojoj ćete kuhati brokulu stavit ćete vodu, dodati sol i čekati da ona proključa. Dodajte brokulu u ključalu vodu i kuhajte svega 5 minuta dok ona ne omekani. Nakon što je skuhana, ona će se ocijediti i preliti s hladnom vodom kako bi se osvježila. Ovaj korak će sačuvati njenu svježinu i zelenu boju. Iscijedite brokulu po želji na manje komadiće ili cvjetove. Za kraj ju začinite s začinima po želji i servirajte uz meso, rižu, tjesteninu ili umak.

Kako se priprema zamrznuta brokula kao prilog?

Smrznuta brokula veoma je praktična jer je već unaprijed očišćena i narezana, što vam štedi vrijeme pripreme. Smrznuta brokula često sadržava i više hranjivih tvari od svježe, a sve zahvaljujući procesu brzog zamrzavanja koji čuva nutritivnu vrijednost. Smrznuta brokula može se kupiti i van njene sezone, i ona može stajati u zamrzivaču i koristiti se po potrebi. Kako se priprema zamrznuta brokula kao prilog? Zagrijte lonac s vodom do ključanja. U vodu dodajte malo soli, Kada voda proključa, u nju zasipajte smrznutu brokulu. Smrznuta brokula se kuha oko 10 do 12 minuta ili dok ne krene mekšati. Mekanost veoma lako možete provijeriti s vilicom.

U međuvremenu na posebnoj tavi zagrijat ćete maslinovo ulje na srednjoj vatri. Na maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani češnjak i dinstajte ga oko jedne minute. Kuhanu brokulu ocijedite i stavite ju u tavu s maslinovim uljem i češnjakom. Lagano pomiješajte da se sve lijepo sjedini. Kako se priprema smrznuta brokula kao prilog? Nakon što ste smrznutu brokulu prokuhali i stavili na prepečeni češnjak na maslinovom ulju, potrebno ju je začiniti. Savjetuje se da dodate malo limunovog soka kako bi brokula sačuvala svoju svježinu. Ovako pripremljena brokula idealna je kao prilog uz meso.

Kako se sve može pripremiti brokula kao prilog?

Svježa, kuhana, smrznuta ili pečena, brokula je savršen prilog svakome jelu. Bez određenih začina i dobre termičke obrade, brokula može ispasti bljutava i neukusna. Kako je najbolje pripremiti brokulu kao prilog? Najlakši način da oplemenite okus brokule je pečenje u pećnici s malo češnjaka, maslinova ulja, papra i soli. Ovdje možete koristiti svježu ili smrznutu brokulu koja je već pripremljena. Kako se priprema brokula kao prilog u pećnici? U pripremljenu brokulu potrebno je staviti 6 češnja češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, sol i papr.

Pećnicu je potrebno zagrijati na 220 stupnjeva, i sve skupa staviti peći na jedno 15 do 20 minuta. Brokula kao prilog poslužuje se topla, uz mesna jela ili uz rižu, tjestenina. Brokula je iznimno zdrava namirnica i ona je bogata vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima. Ona je savršena namirnica za sve one koji žele smršaviti ili za sve one koji žele jesti zdravije. Imajte na umu da je pravilna priprema iznimno važna, baš kao i začini koji daju okus.


Tagovi: