Kako prepoznati masona

Zanimljivosti

Kako prepoznati masona

Kako prepoznati masona u svakodnevnom životu

Često možemo čuti o masoneriji, ali i o tome kako prepoznati masona. Iako postoje mnogi mitovi vezani uz masoneriju, ovo bratstvo ili red kako ga nazivaju, među temeljna načela uključuje slobodnu misao, toleranciju i moral. Slobodno zidarstvo je jedno od najtajanstvenijih društava na svijetu. Izraz slobodno zidarstvo nastao je od francuske riječi “Maçonnerie” što znači građevinu koju je napravio zidar. Budući da nije religija, masonerija nema dogmu. Tijekom stoljeća doneseni su različiti statuti koji su jedinstveni za ovo društvo. Slobodnim zidarima je osim intelektualnog usavršavanja važan gospodarski i društveni napredak, kao i kontinuirano usavršavanje.

Vidi se da masonerija ima svoja osnovna načela koja su prihvaćena od strane članova diljem svijeta. To je, naime, omogućilo masovno širenje masona kroz takozvane lože koje djeluju kao stupovi. U tom smislu opće je poznato postojanje slobodnih zidara, dok njihovi simboli i učenja pobuđuju znatiželju mnogih koji nisu njezini članovi. Iako postoje mnoge misterije o slobodnim zidarima, uključujući uvjerenje da je to tajni red, ljudi žele da saznaju više o tome kako prepoznati masona.

Kako prepoznati masona po masonskom znaku

Postoji mnogo znatiželje kako prepoznati masona na temelju jedinstvenih simbola koje koristi? Za razliku od uobičajenih simbola, poput sove, koja se odnosi na mudrost, masoni takve nemaju. Naime, masonski simboli nisu nikakva tajna, jer ih možemo vidjeti na pročeljima zgrada diljem svijeta. Unutar masonerije postoji raznolik raspon različitih simbola i gesta povezanih s određenim značenjem. Simboli masonskih institucija odraz su tradicije koja se njeguje u kontekstu današnjeg društva. Prije svega, znati kako prepoznati masona nije lako, budući da su se oni zakleli na tajnost svom redu.

Osim toga, masoni se međusobno prepoznaju po vlastitim riječima i gestama. Njihovo djelovanje je diskretno, pa ih nije lako otkriti. Međutim, postoje određeni znakovi na temelju kojih se može utvrditi njihova pripadnost, kao što su satovi, amblemi, broševi itd. Iako je postojanje slobodnih zidara nadaleko poznato, određene tajne koje postoje saznaju se tek ulaskom u ovu instituciju. To je također način prepoznavanja masona među sobom, u bilo kojem dijelu svijeta, kao i način tumačenja simbola koji imaju određena učenja. Jedan od najpoznatijih simbola masonerije je kutomjer i šestar. Zajedno tvore trokut sa slovom G u sredini, što se odnosi na Velikog arhitekta svemira, prepoznatog kao Boga. Oko koje sve vidi je bez sumnje jedan od najpoznatijih simbola masonerije. Ovaj znak je simbol sadašnje moći svemira i nalazi se u svim masonskim ložama u spomen na budno oko Velikog arhitekta svemira.

Kako prepoznati masona na temelju gesta

Kako prepoznati masona na temelju korištenih gesta? Masoni imaju poseban način pozdravljanja koji je samo njima poznat. Koriste ga samo pripadnici ovog reda, kako bi se mogli identificirati gdje god se nalazili. Kada je riječ o masonskom rukovanju, postoji nekoliko različitih tipova koji se koriste ovisno o razini učenja. Masonski stisak ruke služi kao znak priznanja za dva člana društva, ali i kao znak jednakosti i poštovanja.

Drugi način kako prepoznati masona je masonska loža. Ona okuplja najmanje 7 članova koji obavljaju svoje masonske dužnosti. Na tim se mjestima proučavaju moralne vrline, težnja za savršenstvom, ravnoteža, moralno ispitivanje i prakticiranje vrlina. Ako želite naučiti kako prepoznati zidara, slijedite njegov način govora. To je jedan od najlakših načina Odgovor koji će vam dati na temu etike, morala, vrijednosti i dužnosti ukazati će vam na jasan znak da osoba pripada masoneriji. Masoni obično govore u obliku parabola, gdje se koriste primjeri vezani uz simbologiju.

Tagovi: