Kako položiti vozački ispit iz prve

Zanimljivosti

Kako položiti vozački ispit iz prve

Kako položiti vozački ispit iz prve i kako se pripremiti

Najvažniji savjet za to kako položiti vozački ispit iz prve je da odvozite sve satove vožnje, pitate svog instruktora sve što vas zanima i sve oko čega potencijalno imate nedoumica. Svakako zamolite svog instruktora da vam ponovi sve što je potrebno i da vas sam podsjeti na sve najbitnije stvari koje će vaš ispitivač pratiti pri vozačkom ispitu. Jedini način kako položiti vozački ispit iz prve je da budete spremni i da budete sigurni u sve što ste naučili. Budite smireni na dan vozačkog ispita jer zasigurno vas vaš instruktor ne bi ni prijavio za vozački ispit ako on smatra kako ne znate pravila i znakove vožnje.

Morate biti sigurni u sebe i svoj način vožnje kako biste ostali smireni i staloženi. Ako u trenu vozačkog ispita nastupi panika, nastupit će i uzastopne greške koje će ugroziti vaš prolaz na vozačkom ispitu. Uključite punu koncentraciju i širom otvorite oči kako bi i vaš instruktor i vaš ispitivač uvidjeli da se snalazite tokom vožnje i kako pravilno poštujete sve znakove i prometne propise.

Kako položiti vozački ispit iz prve i na što obratiti pažnju

Sa instruktorom prođite sve bitne stvari barem tjedan dana prije vozačkog ispita. Vaša sposobnost, poznavanje pravila vožnje, poznavanje auta koji vozite, moralna podrška vašeg instruktora, poznavanje svih prometnih propisa i znakova pravi su uvjeti i pravilan način kako položiti vozački ispit iz prve. Ponovite si sve znakove i upozorenja koja bi se mogla naći na cesti, to je školski teorijski dio koji ste već prethodno na pismenom ispitu prometnih propisa savladali. Također, obratite pozornost na položaj vaših ruku na volanu, na provjeravanje mrtvih kuteva, svih retrovizora i vaš vidokrug koji imate na cestu.

Ako sami mislite da niste spremni za vozački ispit ili jednostavno ne vjerujete dovoljno u sebe da to možete, popričajte sa vašim instruktorom i oslonite se na njegovu procjenu. Isto tako možete i odgoditi svoj vozački ispit kako biste bili sigurni da ćete uspjeti u svom naumu kako položiti vozački ispit iz prve i proći bez ponavljanja ispita. U slučaju ako odgodite svoj vozački ispit, dobiti ćete još 5 sati sa vašim instruktorom vožnje koji će vam pomoći u tom razdoblju razriješiti sve vaše nedoumice i pripremiti vas za vaš vozački ispit.

Kako položiti vozački ispit iz prve i kako proći poligon

Vozački ispit započinje sa ispitivanjem prolaznosti na poligonu autoškole. Poligon je dobar temelj i dobra priprema za to kako položiti vozački ispit iz prve. Ako prođete poligon od prve, spremni ste za idući korak, a to je izlazak na cestu i drugi dio vozačkog ispita. Poligon je odlična priprema za parkiranje, za snalaženje u prostoru i postavljanje percepcije koju imate vi kao vozač iz auta. Također, priprema vas za reguliranje auta u situaciji u kojoj se nalazite. Tako ćete znati točno u kojem trenu kako okrenuti volan u odnosu na položaj auta u koji ga želite ili morate postaviti kako biste izveli pravilan manevar.

Ako možete savladati poligon i sve poligonske prepreke autom, tada možete biti sigurni kako ćete se snaći u svim izazovima koje vam parkiranje auta na vozačkom ispitu postavlja. To je prvo što će ispitivač na vašem vozačkom ispitu zamijetiti. Na kraju krajeva, ako prođete poligon biti ćete samouvjereniji da će i ostatak vozačkog ispita proći u najboljem redu. Pad na početku vozačkog ispita, točnije na poligonu je krivi potez kada se govori o tome kako položiti vozački ispit iz prve.

Tagovi: