Kako počupati obrve

Ljepota i zdravlje

Kako počupati obrve

Kako počupati obrve i koja im je funkcija

Ljepota je u oku promatrača i standardi ljepote konstantno se mijenjaju. Ljudi često pridaju veliku pažnju svom izgledu i pokušavaju svaki dio svog tijela urediti upravo onako kako im se najviše sviđa ili kako smatraju da će se najviše svidjeti drugima. Naravno, ljepota je i te kako subjektivna no zato raznovrsne tehnike za uljepšavanje mogu biti prava umjetnost. U ovome tekstu koncentrirat ćemo se na jedan izrazito važan dio svačijeg lica, a to su obrve.

Obrve nam uokviruju lice i imaju bitnu ulogu u načinu na koji komuniciramo. Osim komunikacije i atraktivnosti, također imaju praktičnu funkciju, a to je da štite naše oči od vode ili znoja. Lijepo održavane obrve mogu svima biti privlačne, a ovdje ćemo vam objasniti kako počupati obrve i oblikovati ih kako bi najbolje odgovarale vašem tipu lica. Moda se mijenja ali kako počupati obrve uz neke osnovne smjernice za oblikovanje uvijek će vam dobro doći.

Kako počupati obrve i odrediti im oblik

Prije nego napravite ikakvu konkretnu izmjenu i saznate kako počupati obrve, bitno je ustvrditi kakav vam oblik najviše odgovara. Svako lice je drugačije stoga preporučujemo da se ne oslanjate na kopiranje obrva nekih slavnih osoba jer iste obrve ne pašu jednako dobro na svaki tip lica. Zato je bitno ustvrditi koji je oblik najbolji za vas. Kako bi to saznali, sve što vam treba je obična olovka.

Prislonite olovku okomito uz jednu stranu nosa. Na mjestu gdje se olovka spaja s vašim obrvama je prva točka, odnosno početak obrva. Nakon toga se određuje najviša točka luka obrva tako da se olovka prisloni uz vrh nosa i ukoso prelazi sredinu vašega oka. Mjesto spoja s obrvom je najviša točka. Vanjski rub obrva dobijete tako da olovku prislonite uz vanjski rub nosa i usmjerite ju ukoso kraj ruba oka. Sada kada znate kako odrediti svoj idealan oblik, vrijeme je da naučite kako počupati obrve.

Kako počupati obrve na pravilan način

Ako imate guste obrve, prije čupanja predlažemo da ih počešljate sa malom četkicom, a bilo koje izbačene dlačice skratite škaricama. Nakon toga iscrtajte oblik obrva koji želite olovkom za oči koja se ističe naprema prirodnoj boji vaših obrva. Ako želite znati kako počupati obrve uz čim manje boli, dobra je ideja na koji minutu držati vrući ručnik na području obrva kako bi se taj dio lica opustio.

Za samo čupanje je bitno da imate dovoljnu količinu svijetla i pincetu sa kosim rubom koji znatno olakšava proces. Za čupanje krenite s vanjske donje strane i pazite da čupate dlačicu po dlačicu. Prilikom čupanje, uvijek uhvatite dlačicu čim bliže korijenu i naglim pokretom ju povucite u smjeru rasta. Nakon što se završili, namažite obrve losionom koji smanjuje iritaciju kože i popunite olovkom eventualne nedostatke ili rupe. Uz malo prakse i vi možete brzo naučiti kako počupati obrve kao profesionalac, a u prosjeku je dovoljno obrve održavati svega jednom u dva tjedna.

Tagovi: