Kako otključati auto bez ključa

Tech

Kako otključati auto bez ključa

Znate li kako otključati auto bez ključa i bez da ga oštetite?

Svakom vlasniku automobila se nažalost može dogoditi na neugodna situacija kada vam je ključ ostao u autu i ne možete do njega, a auto je zaključan. U tom trenutku se pitate kako otključati auto bez ključa. Taj problem se prvenstveno može javiti kod starijih modela auta jer noviji modeli imaju sustav prepoznavanja ključa u autu pa dok se ključ nalazi u autu je isključena mogućnost automatskog zaključavanja.

Ako niste te sreće da posjedujete tako napredan auto, ne brinite, u nastavku ćemo vam objasniti kako otključati auto bez ključa. Postoji nekoliko trikova kako to uspjeti bez da idete automehaničaru i trošite novac. Jedan od tih načina je po moću vezice. Na sredini takve vezice zavežite čvor koji se može zatezati. Zatim jedan kraj vezice provucite kroz kut vrata automobile i pomičite ju dok čvor ne dođe do tipke za otključavanje i zaključavanje. Kada čvor dođe na spomenuti dio, povucite vezicu i zategnite ga a zatim povucite vezicu prema gore i otključajte auto.

Kako otključati auto bez ključa jednostavno?

Svakome se može dogoditi da zaključa auto i ostavi ključ unutra. U tom trenutku se pitate kako otključati auto bez ključa. Već smo spomenuli metodu s vezicom koja garantirano neće oštetiti vaš auto. Međutim, što ako vam spomenuta metoda ne funkcionira ili pak nemate vezicu pri ruci? Ne brinite, postoji još načina kako otključati auto bez ključa. Jedan od tih načina je otključavanje uz pomoć teniske loptice i škara.

Ono što trebate napraviti jest oguliti dio loptice. Na tako oguljenoj loptici napravite rez, a zatim stavite bravu u tako napravljeni rez i jako pritisnite kako bi istisnuli sav zrak i na taj način otključali automobil. Moramo napomenuti da navedena metoda nećete funkcionirati sa svim autima. Isto tako, samorazumljivo je da ove metode morate koristiti isključivo za otključavanje vlastitog auta. U suprotnom bi mogli odgovarati za kazneno djelo krađe, a u nekim slučajevima i teške krađe, ovisno o okolnostima pojedinog slučaja.

Kako otključati auto bez ključa uz pomoć vješalice?

Postoje razne metode kako otključati auto bez ključa. U prethodnim poglavljima smo već naveli neke, međutim, ako spomenute metode ne funkcioniraju, a dogodila vam se ta neugodna situacija u kojoj vam je ključ ostao zaključan u autu, otkrit ćemo vam još jednu učinkovitu metodu. Naime, auto možete otključati i uz pomoć vješalice. Da biste u tome uspjeli, poželjno je da je riječ o starijim modelima auta.

Ono što trebate napraviti jest izravnati žicu od vješalice, a potom ju ugurati između gume i stakla navratima. Ono što tada trebate napraviti jest uvući vješalicu unutra i otključati auto. Ako vam nije jasna metoda, postoje video zapisi na internetu koji detaljnije objašnjavaju cijeli postupak i nakon što pogledate takav video ćete znati kako otključati auto bez ključa uz pomoć vješalice. Isto tako, nemojte odustati ako vam isprva ne uspijeva postupak jer je potrebno malo vježbe. Također, savjetujemo vam da se ne oslanjate na ovu metodu već da prvenstveno brinete da imate ključeve sa sobom.

Tagovi: