Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje

Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:50
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? Osnovni uvjeti.

Ozljede i povrede na poslu danas su regulirane zakonom koji štiti radnika u takvim okolnostima. U poslovima gdje su ozljede češće, takva odredba je vrlo bitna i o njoj mogu ovisiti brojni radnici koji se bave poslovima gdje su fizičke ozljede izgledne. Glavna institucija koja je zadužena za naknade za tjelesno oštećenje je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Na njihovim stranicama posebno se naglašava da tjelesno oštećenje postoji kada kod osiguranika nastane ozljeda, oštećenje ili znatnija onesposobljenost organa ili dijelova tijela, što otežava normalnu aktivnost organizma i zahtijeva veće napore u obavljanju životnih potreba, bez obzira uzrokuje li ili ne uzrokuje smanjenje ili gubitak radne sposobnosti. ". Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? Slanjem zahtjeva HZMO-u ostvarit ćete pravo na naknadu ukoliko ste pretrpjeli neku ozljedu na radu odnosno radnom mjestu. Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje kada nismo sposobni to odraditi sami? Uz Vaš osobni dokument možete poslati i nekog da to obavi umjesto Vas.

Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? Informiranje je ključno!

Naknada za tjelesno oštećenje nije nova stvar u našoj državi, postoji još iz stare države, a jedna je od stvari koje smo prenijeli u moderno doba. Ono jest vrlo bitno jer daje radno sposobnim osiguranicima jamstvo da neće biti prepušteni sami sebi ukoliko ih zadesi neka nesreća na radnom mjestu. Država ovom odredbom pomaže svojim radnicima, a kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje ovisit će o stupnju problema. Na stranicama HZMO-a vrlo je uredno izložena tablica s postotcima tjelesnog oštećenja te je navedena visina naknade u obliku postotka. Osnovica je određena na 230 eura, a 100% tjelesno oštećenje znači ostvarivanje prava na 40% osnovice. Koji je stupanj ozljede određuje se posebnim vještačenjem koje je također zakonski regulirano. Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje danas? Javite se u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i zatražite svoju naknadu radi ozljede na radnom mjestu. HZMO zadužen je za sve probleme koji nastaju kada je u pitanju ozljeda na radu.

Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? Kako odrediti razinu ozljede?

Da bismo ostvarili naknadu za tjelesno oštećenje, potrebno je utvrditi i kolika naknada mora biti, a ona se određuje po stupnjevima ozljede. Da bi osiguranik imao pravo na naknadu, mora biti tjelesno ozljeđen barem 30%. Što znači postotak od 30% ne znamo ni mi, a ni stranice HZMO-a ne daju odgovor na ovo pitanje. Ono što znamo je da postoji Uredba o metodologijama vještačenja koja propisuje te postotke i kako se izračunava stupanj ozljede u pojedinim slučajevima. Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? Nazovite HZMO i upitajte gdje poslati zahtjev za takvu naknadu, a odmah se i raspitajte o stupnjevima tjelesnih ozljeda kako biste znali koliki postotak osnovice od otprilike 230 eura možete ostvariti. Bitno je isto tako napomenuti se naknada može ostvariti najviše u vrijednosti od 40% gorespomenutog iznosa, a takve naknade su rezervirane za 100% ozljeđene osobe. Za više informacija posjetite stranice HZMO-a i saznajte sve potrebno. Kako ostvariti naknadu za tjelesno oštećenje? U HZMO-u!
Tagovi: