Kako ojačati slabe i lomljive nokte

Kako ojačati slabe i lomljive nokte

Pronađite rješenje za svoje nokte u kuhinji

Jaki, zdravi i njegovani nokti su jedne od najvažnijih osobina lijepih ženskih ruku. Svakodnevna upotreba laka za nokte, može vaše nokte učiniti slabima, lomljivima pa čak im promijeniti i boju. Donosimo vam nekoliko recepata koji će vaše nokte učiniti jačima i ljepšima, a sastojke koji su vam potrebni, možete pronaći u kuhinji.

Limunov sok i sol

Pomiješajte 1 žlicu soli i 1 žlicu svježe iscijeđenog limunovog soka sa ½ litre tople vode. Stavite nokte u ovu mješavinu i držite ih umočene oko 15 minuta. Na kraju ih dobro isperite i nanesite hidratantnu kremu za ruke. Ovaj tretman provodite 2-3 puta tjedno kroz 2 tjedna i vaši nokti će izgledati zdravo i njegovano. U mješavinu limunovog soka i soli po želji dodajte 1-2 kapi eteričnog ulja ruže.

Maslinovo ulje, med i jaje

Pomiješajte 4 žlice malo zagrijanog maslinovog ulja, 2 žlice meda i 1 jaje. Dobro izmiješajte sve sastojke i umočiti nokte u mješavinu. Držite ih 10-15 minuta, a zatim operite ruke toplom vodom bez korištenja sapuna. Ovaj tretman provodite 2 puta tjedno kroz 2-3 tjedna, a vaši nokti će postati jači, elastičniji i manje krhki. Ovaj tretman će također pomoći hidratizirati vaše ruke.

Limunov sok i maslinovo ulje

Limunov sok i maslinovo ulje pomažu ojačati nokte i spriječiti listanje. Za pripremu ovog tretmana pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja i 1 žlicu soka od limuna. Stavite nokte u mješavinu i držite ih umočene 10-15 minuta, a potom isperite vodom. Ovaj tretman napravite svaki puta kada vaši nokti izgledaju slabo, oštećeno ili se listaju i pucaju.

Arganovo ulje i limun

Pomiješajte jednake količine arganovog ulja i soka od limuna u malu zdjelu. Držite nokte umočene 10-15 minuta, a nakon toga ih isperite toplom vodom. Izbjegavajte korištenje sapuna. Postupak ponovite jednom tjedno kako bi vaši nokti ojačali.

Maslinovo ulje

Najjednostavniji tretman za obnavljanje noktiju sadrži samo jedan sastojak – maslinovo ulje. Maslinovo ulje je izuzetno hranjivo te se lako upija u kožu i nokte. Umočite nokte u zdjelu maslinovog ulja i držite ih 15-20 minuta. Nakon toga ih dobro isperite vodom i osušite. Vaši nokti će biti jači, zdraviji i sjajniji.


Tagovi: