Kako odabrati grudnjak

Zanimljivosti

Kako odabrati grudnjak

Kako odabrati grudnjak prema pristajanju košarica

Uz savršeno pristajanje, košarice bi trebale lijepo obuhvatiti vaše grudi, a ne samo slobodno ležati na vašim grudima, to je prvo pravilo kojim biste se trebali voditi kada ćete odabrati grudnjak što bolje. Ako grudi izboče košaricu grudnjaka, to je jasan znak da je veličina košarice premala. S većim grudima to može biti i zato što je rez grudnjaka prenizak. Na sve to trebate pripazati kada u trgovini imate zadatak kako odabrati grudnjak.

“Dvostruka dojka” ne samo da izgleda neprivlačno, već također nije idealna za tkivo dojke. Ako imate osjećaj da se traka grudnjaka i dalje dobro uklapa, rješenje bi trebalo biti povećati veličinu tijela ili isprobati grudnjak drugog kroja, poput grudnjaka s majicom.

Je li grudnjak već zakačen za kopču koja sužava traku grudnjaka i još uvijek na vama stoji previše opušteno ili čak klizi po leđima? Onda je traka grudnjaka očito preširoka za vas. U ovom slučaju, nažalost, pomoći će samo novi grudnjak s ispravnom veličinom za grudi. Pomoću kalkulatora veličine lako možete izračunati ispravnu veličinu grudnjaka i otkriti trik kako odabrati grudnjak. Ako je grudnjak pretijesan, traka se može dodatno namjestiti pomoću kukica. Ako ste već dosegli najudaljeniju kopču, voljeni komad još uvijek možete nositi i dalje s posebnim nastavkom za grudnjak za proširenje.

Kako odabrati grudnjak koji će pristajati savršeno

Možda znate izraz “rolice na leđima”. Sumnja se da je uzrok za to obično preuska traka grudnjaka. Međutim, to može biti i zbog prevelike veličine grudnjaka ili preširoke rupe za ruke. Kad traka sklizne, također povlači kožno tkivo prema gore sa strane i natrag te stvara kolute kože gdje ih ne bi trebalo biti. Ako imate meko tkivo kože, također biste trebali paziti da odaberete grudnjak sa širokom bočnom trakom, koji zatim dobro zatvara tkivo sa strana i na leđima.

Uz ispravno pristajanje, remeni bi trebali udobno ležati na vašim ramenima i ne smiju se rezati niti kliziti, neka vam to bude jedno od najvažnijih pravila kako odabrati grudnjak. Ako ispod možete staviti 2 prsta, duljina remena je optimalna.

Ako su trake grudnjaka previše labave, težinu tada gotovo drže samo remeni – tada zasigurno ne znate kako odabrati grudnjak pravilno. U tom slučaju, trake bi trebale biti produžene, a traka bi se trebala skratiti u sljedećem koraku. Ako je traka preširoka, sva potpora bit će raspoređena po naramenicama, uzrokujući im neugodno rezanje ramena.

Savjeti kako odabrati grudnjak

Jeste li jedna od onih žena koje zatvaraju grudnjak sprijeda, a zatim ga okreću unatrag, samo ga navučete preko glave ili vješto zakačite zatvarač straga? Remeni preko ramena i košarice moraju biti na pravim mjestima kako biste bili sigurni kako odabrati grudnjak. Zatvorite grudnjak straga koristeći zadnju ili kopčicu koja nije u potpunosti stegnuta. Dojku u košarici malo podignite da pravilno sjedne u košaricu. Pravilno namjestite trake. Međutim, to ne morate raditi svaki dan, već samo svakih nekoliko mjeseci prema tome koliko se pomakla.

Grudnjak bi pri kupnji uvijek trebao stati na srednjoj kopčici. Tako ga možete jednostavno prilagoditi užim ili širim ako je potrebno. Kad pokušavate zakopčati, kopču postavite na središnju kuku. Prilikom odabira modela grudnjaka obratite pozornost na odgovarajuću funkciju za vaše predviđene zahtjeve. Grudnjak nikada ne kupujte neposredno prije menstruacije jer su grudi u tom razdoblju često veće. Donji pojas trebao bi pravilno pristajati i prolaziti paralelno s podom. Provjerite jesu li ožičenje i središnja šipka čvrsti te obuhvaćaju li sve što bi trebali. Košarice ne smiju biti naborane ili izbočene, a ni dojka se ne smije izbočiti.

Procijenite kako će grudnjak izgledati ispod vaše odjeće. Uz ove savjete sada zasigurno znate kako odabrati grudnjak idealan za vaše grudi.

Tagovi: