Kako očistiti krvne žile

Ljepota i zdravlje

Kako očistiti krvne žile

Kako očistiti krvne žile i zašto je to važno

U našim tijelima krvne žile godinama skupljaju nakupine masti, kalcija, kolesterola, otpadaka stanica koje je tijelo iskoristilo. Liječnik specijalista koji se bavi krvnim žilama će vas savjetovati kako očistiti krvne žile pomoću lijekova ili samom operacijom ukoliko je potrebno. Pojava sužavanja krvnih žila medicinski se naziva ateroskleroza i dovodi do začepljivanja krvnih žila kada krv kroz žile ne može normalno teći. Kao posljedica začepljenja krvnih žila mogu se pojaviti moždani udar, srčani udar i srčani zastoj.

Jako je važno spriječiti začepljenje krvnih žila kako biste izbjegli operaciju odčepljivanja i čišćenja krvnih žila. Preventivno na to možete utjecati promjenom svojih svakodnevnih navika, bavljenjem nekom od aktivnosti, prehranom i odabirom pića. Sve što konzumirate i sve što radite utječe na vaše tijelo i može poticati nakupljanje naslaga u vašim krvnim žilama.

Najvažniji savjet kako očistiti krvne žile jest smanjiti unos hrane koja je masna i nezdrava, te povećati unos zdravih namirnica. Također je vrlo bitno baviti se nekom aktivnosti, možete i šetnjom i hodanjem jer na taj način potičete normalnu cirkulaciju u svojim krvnim žilama. Zdravlje vaših krvnih žila određuje i zdravstveno stanje vašeg srca, ali i svih ostalih organa.

Kako očistiti krvne žile prehranom

Prehranom možete vrlo uspješno doći do cilja vaše misije kako očistiti krvne žile. U svoju prehranu biste trebali uključiti zdrave masti koje postoje u avokadu, kokosovu ulju, maslinovom ulju, te jesti hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama. Svima nam je jasno da je potrebno izbjegavati hranu koja sadrži zasićene masne kiseline kao što je pržena hrana, kolači, torte, pretjerano obrađena hrana, pite, tjestenine, keksi, tijesto, te hrana sa maslacem i margarinom.

Ako imate nedoumice kako očistiti krvne žile, nećete pogriješiti ako smanjite unos masnog mesa i mesnih prerađevina. Meso možete jesti, ali odaberite meso bez puno masti poput puretine ili piletine, čak i teletine. Svakako nećete pogriješiti ako odaberete biljne namirnice. Jednostavnije rečeno sve prerađene namirnice i namirnice životinjskog podrijetla su manje zdrav odabir ako u potpunosti želite očistiti svoje krvne žile.

Šećer i slatke namirnice trebate svesti na minimum, a rafinirane prerađene šećere možete zamijeniti prirodnim zaslađivačima kao sumed, javorov sirup, agavin sirup i eritrit. I na kraju vlakna čiji pojačani unos kroz prehranu blagotvorno djeluju na čitav probavni sustav, djeluju blagotvorno i na vaše krvne žile.

Kako očistiti krvne žile svakodnevnom aktivnošću

Najbolja varijanta za to kako očistiti krvne žile jest kombinacija zdrave prehrane i svakodnevne aktivnosti koje će povoljno utjecati na održavanje vašeg zdravog načina življenja. Unosom velike količine tekućine djelovat će pozitivno za zdravlje vaših krvnih žila. Čajevi poput crnog i zelenog ukoliko ih konzumirate svakodnevno bit će odličan eliksir vašeg zdravlja.

Izbjegavajte pretilost i tjelesnu neaktivnost, jer to je jako važno i najispravniji način kako očistiti krvne žile. Uz to što izbjegavate pretilost, svakodnevna aktivnost doprinose cjelokupnom zdravlju. Vaš je odabir što će biti svakodnevna aktivnost; hodanje, jogging, trčanje, bicikliranje, brzo hodanje, plivanje, aerobik ili igranje tenisa, nogometa, košarke.

Uz zdravu prehranu i svakodnevne aktivnosti, ako ste pušač, prestanak pušenja i kontroliranje razine stresa odličan je način zdravog života. Na ovakav način možete imati čiste krvne žile bez ikakvih operativnih zahvata, lijekova i operacija. Za vas će to sigurno biti najbolja i najpametnija odluka jer ćete sretni i zdravi dočekati starost i dugovječnost života.

Tagovi: