Kako naučiti engleski

Zanimljivosti

Kako naučiti engleski

Kako naučiti engleski jezik

Današnja povezanost, mogućnost svih vrsta komunikacije i lakoća putovanja povećala su potrebu za poznavanjem raznih svjetski jezika, a posebno engleski jezik. Engleski jezik govori se kao službeni u mnogo zemalja, a još veći broj država učenje engleskog jezika potiče i definira kroz školski obrazovni sustav. Danas postoji mnogo načina kako naučiti engleski jezik. Ne postoji država na svijetu u kojoj vam znanje engleskog jezika neće pomoći u komunikaciji sa domaćim narodom, a i ako ne putujete engleski jezik koristi se kao podloga svih uređaja i aplikacija koje koristite. Na engleskom jeziku možete pronaći daleko najviše napisanih radova i tekstova na temu koja vas zanima, a o filmovima i pjesmama koje su napisane na engleskom jeziku ne treba trošiti previše riječi. Upravo su filmovi i pjesme na engleskom jeziku jedan od najlakših i najspontanijih načina kako naučiti engleski jezik. Gledajući film, uz titlove, a slušajući dijaloge na engleskom jeziku najlakše ćete određene riječi i izraze povezati sa scenom koja se događa i sa prijevodom koji se vrti u dnu ekrana. Na ovaj način ćete sigurno nesvjesno naučiti barem osnovne izraze.

Najefikasniji način kako naučiti engleski jezik

Najefikasniji način kako naučiti engleski jezik ovisit će o vašem vremenu i financijskim mogućnostima, kao i stupnju znanja engleskog jezika koji vam je potreban. U Hrvatskoj se engleski jezik uči unutar školskog obrazovanja, što je svakako velika prednost. Ako želite usavršiti svoj engleski jezik u govoru i pismu, najbolji način je upisati tečaj engleskog jezika. Tečaj engleskog jezika može se upisati grupno ili individualno. Upravo je individualno i najbolje, jer su mnogi od vas vjerojatno imali problem u školi jer nisu dovoljno dobro znali engleski jezik pa su se ustručavali pokazati i ono što znaju. Sramežljivost i nedovoljno samopouzdanja može biti kočnica u učenju ako ste u većoj grupi polaznika. Današnja tehnologija omogućuje nam online učenje engleskog jezika, bilo da upišete tečaj ili jednostavno učite sami pomoću mnogobrojnog video materijala koji se nalazi na internetu. Ako imate mogućnost, angažirajte učitelja. To je definitivno najefikasniji način kako naučiti engleski jezik jer ćete uz učenje iz knjige paralelno imati osobu za konverzaciju, a razgovor je najbolji alat za učenje jezika. Razgovor se potvrđuje u situacijama kada zbog posla preselimo u stranu zemlju a bez znanja jezika, gdje ljudi u takvim situacijama najbrže nauče strani jezik.

Kako naučiti engleski jezik samostalno

Nekoliko je načina kako naučiti engleski jezik samostalno, ipak koji god način odabrali morat ćete biti disciplinirani i ustrajni. Dakle, kada gledate neki film sa engleskog govornog područja trudite se slušati razgovore bez da čitate prijevod. Kupite rječnik engleskog jezika i pomoću njega učite, na način da zapišete sve što vam padne na pamet na hrvatskom jeziku, a onda pomoću rječnika prevodite riječ po riječ. Prvo učite osnovne riječi, zamjenice, veznike, boje, predmete i stvari koje najčešće koristimo u svakodnevnom životu. Kada to savladate, pokušajte čitati tekst na engleskom jeziku i izvlačeći iz konteksta naučite riječi koje u rečenice ne znate. Jedan vrlo dobar način kako naučiti engleski jezik samostalno, a posebno ako vam je dan ispunjen mnogim obavezama, je učenje tokom vožnje. Mnogo vremena u danu provedemo u vožnji u automobilu ili javnom prijevozu, pa to vrijeme iskoristite tako da si u automobilu ili na mobilnom uređaju pustite glasovne lekcije i naučite engleski jezik, bez da trošite slobodno vrijeme. Kod stranih jezika stvar je jednostavna, što ga više govorite i slušate, bolje ćete ga savladati.

Tagovi: