Kako napraviti valove na kosi

Zanimljivosti

Kako napraviti valove na kosi

Kako se dobivaju savršeni valovi na kosi?

Ako želite postići predivne valove na kosi, tada svakako znate da postoje par trikova i tehnika. Valovita kosa dodaje volumen i teksturi kosi, što dodatno naglašava njenu prirodnu ljepotu. Kako se dobivaju savršeni valovi na kosi? Prije nego krenete u stiliziranje, važno je da imate odgovarajuću opremu. Za početak, potrebno je oprati kosu sa odgovarajućim preparatima. Nakon pranja, kosu je potrebno lagano osušiti s ručnikom i nanijeti manju količinu spreja za termalnu zaštitu kako bi kosa bila što više zaštićena od topline.

Možete isto tako koristiti i mousse za oblikovanje koji će pridonijeti dodatnom volumenu ako sušite kosu fenom. Najbolji valovi na kosi se dobivaju uz proces pletenja. Mokra ili polusuha kosa će se isplesti u pletenice i pustiti da se posuši. Na ovaj način dobivamo savršene valove koji će se zadržati do sljedećeg pranja kose. Što ako nemate vremena i želite brze valove? Tada morate koristiti uvijače ili valjke. Iako se možda čini jednostavno, potrebno je imati strpljenja i redovito vježbati kako bi postigli savršene kovrče.

Koliko dugo se zadržavaju valovi na kosi?

Mnoge metode za uvijanje kose često će dati savršene rezultate, no oni se već gube sljedeći dan. Koliko dugo se zadržavaju valovi na kosi? Ovisno o metodi frčkanja. Koristite li vruće alate za oblikovanje na suhoj kosi, valovi će se izgubiti ili olabaviti do kraja dana. Ako koristite neku od metoda mokrog frčkanja, tada će vam valovi na kosi trajati i do par dana. Što je bolji izbor? Svaka metoda uvijanja kose ima svoje prednosti i mane.

Metoda s pletenicama ili raznim hladnim uvijačima je svakako najjednostavnija metoda, no ona traži dulje vremena za oblikovanje. Vrući alati za oblikovanje daju brze i efikasne valove – no oni se gube do kraja dana. Isto tako, vrući alati više oštećuju kosu i stoga ih je bolje koristiti minimalno. Važno je naglasiti da će valovi ovisiti i o vašem tipu kose i o proizvodima koje koristite. Najbolje bi bilo da zatražite i par savjeta od svojeg frizera.

Kako se održavaju valovi na kosi?

Održavanje valova može biti komplicirano, osobito ako ih želite zadržati više dana za redom. Valovi na kosi svakako imaju svoju volju i tijekom spavanja oni jednostavno mogu popustiti. Ako imate savršene valove koje želite zadržati, tada se savjetuje sljedeće. Sa svilenom gumicom svežite kosu u rep, zatim na kosu stavite svilenu kapu za spavanje. Svilena gumica neće oštetiti kosu niti ostaviti tragove vezanja, dok će svilena kapa omogućiti zadržavanje frizure.

Nikako nemojte kosu vezati u punđe i dodatno uvijati kako ju ne bi oštetili. U slučaju da ste primijetili da su valovi na kosi popustili, tada je nabolje da napravite drugu frizuru ili da operete kosu. Što je potrebno imati na umu prije procesa uvijanja kose? Neovisno koju metodu uvijanja koristili (bez topline ili s toplinom), uvijek gledajte na to da koristite proizvode koji su prigodni vašem tipu kose. Korištenje nepravilnih proizvoda i često uvijanje ili ravnanje kose može uzrokovati povećanim ispadanjem i oštećenjem kose.

Tagovi: