Kako napraviti snježnu kuglu

Kako napraviti snježnu kuglu

Božićna snježna kugla

Znate li kako napraviti snježnu kuglu? Snježna kugla vrlo je popularan ukras za proslavu Božića. Ovo razdoblje idealno je za sve one koji se vole okupiti i prisjetiti se dobrih trenutaka za blagdanskim stolom, razmijeniti darove i zahvaliti za sve sretne trenutke. Dekoracije su tada bile uvelike zaslužne za širenje božićne čarolije i ukrasa. Ovaj lijepi ukras nalazi se u mnogim domovima kao dio tradicije. Poznato je da se snježne kugle već godinama koriste u Beču. Prekrasno ukrašene slikom anđela unutar lopte, roditelji su ih dali svojoj djeci. Danas su postale vrlo popularan detalj u cijelom svijetu. Osim za djecu, snježna kugla uvijek je odličan poklon i za odrasle. Kada protresemo snježnu kuglu, svi detalji unutar nje ožive i donose prekrasan doživljaj radosti. Možete ručno izraditi ovaj prekrasan ukrasni predmet koji će uljepšati vaš dom tijekom zimskih praznika. Budući da je to vrlo kreativan način ponovne upotrebe staklenih posuda, možete odabrati određenu temu za izradu.

Snježna kugla, proces izrade

Nekada je snježna kugla bila samo s određenim motivima, no danas se mogu pronaći puno modernije verzije i raznolike tematike. Želite li osloboditi svoju kreativnost i maštu, a pritom svoj dom ukrasiti unikatnim ukrasom ili ga pokloniti, pravo je vrijeme da naučite kako napraviti snježnu kuglu od staklene posude. Ako ga želite izraditi, koristite jednostavne materijale, uključujući sljedeće: staklenu teglu, svjetlucave šljokice, razne ukrase, glicerin, destiliranu vodu i tekuće ljepilo. Možete brzo napraviti vlastitu snježnu kuglu sa samo nekoliko sastojaka. Očistite staklenku od svih naljepnica, prljavštine i mrlja. Skinite poklopac sa staklenke i okrenite je naopako. Ukrase koje želite koristiti pažljivo postavite na sredinu poklopca i zatim ih zalijepite. Pričekajte nekoliko minuta i provjerite jesu li ukrasi na poklopcu kada zatvorite staklenku. Zatim napunite čašu do 3/4 destiliranom vodom. U čašu stavite malo glicerina (možete ga kupiti u apoteci) i šljokice koje će kada protresete lopticu dati pravi snježni efekt. Kada se ukras na poklopcu potpuno osuši, vruće zalijepite unutrašnjost poklopca i zatvorite staklenku poklopcem. Koricu sa zalijepljenom figurom okrenite naopako. Ljepilo će osigurati da vaša snježna kugla ne propušta vodu nakon što bude gotova.

Snježna kugla s omiljenim figurama

Ako nemate ideju što biste mogli staviti u snježnu kuglu, poslužit će vam ukrasi za božićno drvce, fotografije, stare dječje igračke, omiljene figure, kamenčići raznih boja i slično. Važno je napomenuti da će u vodi ukrasi izgledati veći, tako da možete koristiti manje koje imate. Vrlo popularna opcija je Božićno selo s bijelim svjetlucavim kuglicama od stiropora koje podsjećaju na snijeg, što cijeloj dekoraciji daje poseban šarm. Također možete staviti vrpcu svijetle boje oko poklopca staklenke. Božićna snježna kugla neka bude izrađena od otpornih materijala, a bogatstvo detalja učinit će je jedinstvenom. Umjesto vode možete nanizati bijele pompone, pričvrstiti ih na konac koji ćete selotejpom zalijepiti za poklopac čime ćete dobiti efekt snijega. Postavite ga uz božićno drvce, u poseban kutak, u svom domu, bit će izvrstan detalj koji nikad ne izlazi iz mode. Kao jedan od najpopularnijih zimskih ukrasa, snježna kugla će vas bez sumnje potaknuti da uživate u njezinoj čaroliji. Dakle, pripremite potrebne materijale, okupite ukućane i krenite u izradu ove fantastične kreacije.


Tagovi: