Ukrasi za tortu gdje kupiti

Zanimljivosti

Ukrasi za tortu gdje kupiti

Kako su nastali ukrasi za tortu?

Ukrašavanje torti i raznih kolača potječe iz 17-og stoljeća. Kada su se pojavile prve peći koje mogu kontrolirati temperaturu pečenja i kada su se pojavili prvi prašci za pecivo, tada su se domaćice odlučile na dodatno ukrašavanje kruha, kolača i torti. Ukrasni oblici na kruhu, kolačima i tortama prvi puta su primijećeni 1840-ih. Prvi ukrasi često su se bazirali na rezanom i oblikovanom tijestu, voću, dodatnim slasticama. Kako su nastali ukrasi za tortu?

Nažalost, nema službenog odgovora na pitanje tko je prvi krenuo s ukrašavanjem torti. Tradicija ukrašavanja prešla je na vjenčane kolače i torte, gdje se zadržala i dan danas. Ne zna se točno kako su nastali ukrasi za tortu, no vjeruje se kako su oni nastali u višku vremena kada bi domaćice čekale da im se određeni kolač speče. Tradicija ukrašavanja danas je sveprisutna, a to možemo primijetiti u raznim slastičarnama, pa i vlastitom domu za vrijeme određenih blagdana.

Kako se koriste ukrasi za tortu?

Danas ne moramo sami izrađivati ukrase za torte, iako možemo. Ukrasi za tortu se danas često mogu kupiti u bilo kojem većem dućanu, slastičarnici, ili se oni mogu posebno naručiti. Kako se koriste ukrasi za tortu? Ukrasi se često postavljaju zadnji, i oni dolaze u raznim oblicima i mogu biti jestivi ili nejestivi. Razni šareni ukrasi svakako pridonose lijepom prizoru, no ponekad je potrebno obratiti pozornost na to što kupujemo. Nažalost, mnogi jestivi ukrasi puni su aditiva, koji ponekad mogu predstavljati potencijalnu opasnost.

Poželjno je da ukrase uvijek kupujete svježe, i u provjerenim slastičarnicama. Ako želite ukrase koji su nejestivi, onda ih možete nabaviti u gotovo bilo kojoj trgovini. Što još možete koristiti kao ukras za tortu? Na tortama često možemo primijetiti i razno voće ili bilje koje se također može jesti. Ono daje određenu svježinu torti i može se lako maknuti ukoliko nekome ne odgovara. Prije nabavke ukrasa svakako se zapitajte što želite od torte.

Gdje se mogu kupiti ukrasi za tortu?

Kada se radi torta koja će biti središte nekog događanja, mnogi se pitaju gdje kupiti ukrase za tortu? Ukrase možete kupiti u bilo kojem većem trgovačkom lancu, slastičarnici ili online. Ako želite poseban ukras, tada možete naručiti njegovu izradu. Koja je cijena ukrasa za tortu? Cijena će zasigurno varirati, ovisno o veličini i materijalu izrade. Ukrasi za tortu svakako su potrebni, osobito ako radimo torte za određeno događanje ili blagdane.

Koji ukrasi za tortu su najbolji izbor? Mnogi se odlučuju na jestive ukrase za tortu kako ne bi bilo dodatnog otpada. Jestivi ukrasi se često biraju prema okusu torte i mogu se raditi na zahtjev. Ovakvi ukrasi mogu se raditi od tijesta, šećera, raznih jestivih masa za torte. Stavljaju se na gotovu tortu i ovisno o izradi mogu biti na toplome ili hladnome. Nejestivi ukrasi skidaju se s torte prilikom konzumacije i često se bacaju u odgovarajuć otpad. Određeni ukrasi se mogu oprati i naknadno opet koristiti.

Tagovi: