Kako napraviti mašnu

Zanimljivosti

Kako napraviti mašnu

Kako napraviti mašnu

Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli primati poklone, a jednako tako često nam biranje poklona za druge zadaje glavobolje. Kada smo odabrali poklon, slijedi zanimljiviji dio zamatanja poklona. Upravo zamatanje, pa na kraju i odmatanje poklona daje određenu draž. Odmatanje poklona za sobom povlači i iščekivanje i efekt iznenađenja pa svi želimo što ljepše zamotati poklon. Iako se na prvu čini da je lako zamotati poklon, nije jednostavno. Kako pozicionirati poklon unutar ukrasnog papira, na koju mjeru odrezati ukrasni papir i kako napraviti mašnu neka su od pitanja vezana za zamatanje poklona. Često smo neodlučni i oko odabira uzorka na ukrasnom papiru, kao i kakvu poruku ostaviti na poklonu. Poruku ispišite u skladu sa prilikom u kojoj poklanjate dar, a jednakom se logikom vodite i kod odabira uzorka ukrasnog papira. Na kraju vam ostaje samo jedna stvar za savladati, a to je kako napraviti mašnu i zamatanju poklona dati dodatan ukras.

Od kojih materijala i kako napraviti mašnu

Osim tehnike kako napraviti mašnu, važno je odabrati i adekvatan materijal kako bi mašna zadržala željeni oblik. Od materijala pogodnih za izradu mašni razlikujemo prirodne materijal i sintetičke. Od prirodnih materijala za izradu mašne koriste se materijali poput pamuka, jute i svile, a od sintetičkih materijala koristi se poliester, najlon i polipropilen. U određenim prilikama koriste se i saten i baršun. U svakom slučaju, odabir materijala i kako napraviti mašnu ovisit će o namjeni same mašne. Osim ukrašavanja poklona, mašna se u raznim kulturama pojavljuje i u raznim funkcijama, dakle ne samo kod zamatanja poklona. Mašne se u najvećem broju, osim za zamatanje i ukrašavanje poklona, koriste kao modni detalji. Sami postupak pravljenja mašne može se pronaći u brojnom video materijalu. Postoji radnju koju svi znamo i ujedno je ključna i može se iskoristiti kako bi se napravila mašna. Naime, vezanje vezica od tenisica podrazumijeva jednake pokrete ruke i prstiju kao i pravljenje mašne, pa ako znate vezati tenisice, ponavljajući isti postupak sa ukrasnom trakom, napravit ćete mašnu za poklon.

Kako napraviti mašnu i dodatno ju ukrasiti

Sada kada znate postupak kako napraviti mašnu, dobro je znati i kako samu mašnu dodatno ukrasiti. Dvije trake od mašne možete škarama porubiti i odrezati u obliku trokuta kako bi mašna dobila dodatni svečani efekt. Rezuckanjem krajeva mašne dobije se efekt resica koji je posebno preporučljiv ako su poklon i mašna namijenjeni ljepšem i nježnijem spolu. Dajte si truda i kod odabira materijala i boja. U svakom slučaju važan je trud, pa iako se nitko neće sjećati mašne ili ukrasnog papira, već isključivo poklona, zamatanje poklona ima svoju draž i ulogu u samom procesu darivanja poklona. Djeca su posebno zagrijana za otvaranje poklona i trganje ukrasnog papira. Naravno sa mašnama nemojte pretjerivati, idealno je staviti jednu mašnu po poklonu, jer u protivnom mašna gubi svoj vizualni efekt. Ako vam postupak kako napraviti mašnu i općenito kako zamotati poklon predstavlja problem, jednostavno u dućanu u kojem kupujete poklon iskoristite mogućnost da vam oni poklon zamotaju i ukrase odgovarajućom mašnom.

Tagovi: